Nyt tilaajaa hemmotellaan! ET:n tilaajana saat nyt lukea kaikki Sanoman aikakauslehtiä verkossa. Ulottuvillasi on 15 huippulehteä.

ET:n tilaajana voit nyt lukea kaikkia Sanoman aikakauslehtiä digitaalisesti. Digilehdet-palvelussa käytössäsi ovat ET:n lisäksi ET Matkaopas, ET Terveys, Kodin Kuvalehti, Gloria, Glorian Koti, Glorian ruoka & viini, Hyvä Terveys, Meidän Perhe, Me Naiset, Cosmopolitan, Sport, Suuri Käsityö,Tiede ja Vauva.

Kunkin lehden uusin numero ilmestyy Digilehdet-palveluun samana päivänä kun se ilmestyy paperipainoksenakin. Palvelussa on lehtiä vuoden 2015 alusta asti.

Näin saat edun käyttöön

Jos sinulla jo on digilukemiseen tarvittavat tunnukset, kirjaudu sisään Digilehdet-palveluun etusivun yläkulmasta olevasta Kirjaudu-painikkeesta.

Ellet ole vielä ottanut tilaukseesi kuuluvaa digiominaisuutta käyttöön, tee se ensin osoitteessa https://oma.sanoma.fi/aktivoi/digilehdet. Aktivoinnin jälkeen pääset kirjautumaan suoraan digilehdet.fi-palveluun.

Ellei sinulle vielä tule ET-lehteä, tilaa se täältä

Lue lisää Digilehdet-palvelusta täältä.

Hidastaminen on nyt muodikasta. Vanhemmiten moni asia hidastuu ihan luonnostaan ja yksi niistä on valitettavasti suolen toiminta. Onneksi ummetuksen hoitoon löytyy toimivia ratkaisuja.

Kaiken ikäiset kärsivät ummetuksesta, mutta iän karttuessa vaiva yleistyy. Elämässä on monia vaiheita ja tilanteita, jolloin ihminen on herkempi altistumaan kovan vatsan vaivoille. Tällaisia voivat olla esimerkiksi stressi, matkustaminen, liian vähäinen liikunta, hormonaaliset muutokset, yksipuolinen ruokavalio, jotkut sairaudet ja lääkkeet sekä muutokset päivittäisissä rutiineissa. 

Miksi ummetus yleistyy iän myötä?

On hyvä muistaa, että vatsan toimintakin on yksilöllistä. Ummetuksesta on kyse, mikäli suoli toimii harvemmin kuin kolme kertaa viikossa ja uloste on kovaa tai kuivaa. Ikääntyvillä ihmisillä ummetuksen syitä ovat usein hormonitoiminnan muutokset, liikkumisen väheneminen, jokin sairaus tai lääkitys. Luultavimmin ummetus on useamman tekijän summa.  

Vatsan toimintaa voi virkistää arjen valinnoilla

Kysyimme terveydenhoitaja Disa Kiviaholta, miten vatsan toimintaa voisi virkistää kotikonstein. 

”Katsasta ensin nämä kolme asiaa: miten syöt, miten juot ja miten liikut. Aktiivinen liikkuminen on aina hyvästä ja ennaltaehkäisee samalla muitakin vaivoja – ja kohentaa mielialaa! Vettä olisi hyvä juoda noin kaksi litraa päivässä, helteellä jopa enemmän. Ruokavaliossa kannattaa katse kääntää kuituihin päin: täysjyväleivät ja -puurot ovat hyviä ja helppoja kuidun lähteitä, samoin esimerkiksi luumut ja viikunat, jotka sisältävät kuitujen lisäksi suolen toimintaa lisääviä aineita. Vatsan toiminnan kannalta tärkeää on myös säännöllisyys päivittäisissä arkirutiineissa”, Disa kertoo .

Aina terveellinen ruokavalio ja aktiivinen elämäntapakaan eivät riitä. Kovan vatsan vaivoja on erilaisia, siksi niiden hoitoonkin on olemassa erilaisia tuotteita. Apteekista on saatavilla monia itsehoitovalmisteita, joiden avulla vatsan saa toimimaan. Niitä ei kuitenkaan pidä käyttää jatkuvasti ilman lääkärin valvontaa.

Jos ummetus ei hellitä kotikonstein

Kun kova vatsa vaivaa, apu löytyy apteekista. LAXOBERON® on nopea ja ennakoitavissa oleva apu tilapäiseen ummetukseen: illalla otettu lääke saa vatsan toimimaan aamulla. LAXOSOFT® on neutraalin makuinen liuos, joka pehmentää kovan vatsan hellävaraisesti.
Lisää tietoa ummetuksesta, sen ennaltaehkäisystä ja hoidosta löydät osoitteesta www.kovavatsa.fi

 
LAXOBERON® tilapäiseen ummetukseen. Vaikuttava aine natriumpikosulfaatti. Yli viikon jatkuvassa käytössä, alle 12-vuotiaille ja raskauden aikana vain lääkärin ohjeen mukaan. Ummetuksen pitkittyessä tulee sen syyt selvittää. Itsehoitolääke. LAXOSOFT® on CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste. Valmisteen pääainesosa on makrogoli, jota käytetään ummetuksen oireenmukaiseen hoitoon ja kovien ulosteiden pehmentämiseen. Valmistetta ei pidä käyttää yli 2 viikon ajan. Ummetuksen pitkittyessä tulee sen syyt selvittää. Ei alle 2-vuotiaille. Tutustu huolella pakkausselosteisiin. Markkinoija Sanofi Oy.
SAFI.DULC12.17.05.0264

Järjestäjä
Specsavers Finland Oy, Neilikkatie 17, 01300 Vantaa, jäljempänä ”Järjestäjä”, järjestää Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailun, jäljempänä ”Kilpailu”.

Sääntöjen soveltaminen
Näitä sääntöjä sovelletaan Järjestäjän osoitteessa http://www.etlehti.fi/specsavers järjestämään Kilpailuun.

Osallistumisen ehdot
Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 50 vuotta täyttäneet henkilöt pois lukien Järjestäjän työntekijät. Osallistumalla Kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Osallistumalla Kilpailuun osallistuja myöntää Järjestäjälle kaikki oikeudet toimittamaansa Kilpailuaineistoon, edelleenluovutus- ja muunteluoikeus mukaan lukien. Osallistujalle jää Järjestä-jästä riippumaton käyttöoikeus toimittamaansa Kilpailuaineistoon. Osallistuja vastaa siitä, että hänellä on oikeus myöntää edellä mainitut oikeudet Järjestäjälle, ja että hän on saanut suostumuksen Kilpailuaineiston lähettämiseen kaikilta Kilpailuaineistossa esiintyviltä henkilöiltä.

Osallistumalla Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä.

Henkilötietojen käsittely
Järjestäjä ei käytä eikä luovuta annettuja yhteystietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistumisen yhteydessä annettua puhelinnumeroa ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen ja mahdollisten palkintojen toimittamiseen. Kilpailuun osallistuvat henkilöt hyväksyvät osallistuessaan, että he saattavat saada sähköpostitse tietoa liittyen Kilpailuun.

Osallistuminen ja kilpailuaika
Kilpailuun voi osallistua 10.5.-22.6.2017 välisenä aikana. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä sivulla http://www.etlehti.fi/specsavers olevaan lomakkeeseen siinä pyydetyt tiedot ja vahvistamalla osallistuminen painamalla Lähetä-painiketta. Kilpailuun voi osallistua vain kyseisen lomakkeen kautta. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei huomioida.

Palkinnot ja voittajan valinta
Kilpailussa valitaan 20 semifinalistia, joiden joukosta valitaan kolme (3) palkittavaa finalistia. Kilpailun tuomaristo valitsee kaksi (2) finalistia ja ET:n lukijat äänestävät kolmannen finalistin.

Kilpailussa palkitaan kolme finalistia. He pääsevät Specsaversin mainoskuvauksiin ja sen jälkeen stailattuina Gloria Fashion Show:n VIP-iltaan 1.9.2017. Finalisteille kustannetaan meikkaus ja kampaus sekä matkakustannukset VIP-iltaan.

Lisäksi jokainen finalisti saa Specsaversin silmälasilahjakortin arvoltaan à 179 euroa.

Tuomariston valitsema kilpailun voittaja saa myös hemmotteluristeilyn M/S Viking Gracelle. Risteily sisältää kahden hengen yöpymisen Premium-hytissä lauantai-torstai lähdöillä sisältäen erikoisaamiaisen kahdelle sekä illalliskupongit, hyttiin tarjoillun samppanjan sekä SPA-pääsyliput kahdelle hengelle. Risteilylahjakortti on voimassa 15.8-21.12.2017. Risteilypaketin arvo à 340 euroa.

Palkintoja ei voi muuttaa rahaksi. Finalistit valitaan 17.8.2017. Finalisteille ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat uutisankkurina tunnettu Pirjo Nuotio, ET-lehden päätoimittaja Riitta Korhonen sekä Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernberg.

Voittajasta tuotettava sisältö
Osallistumalla kilpailuun ja voiton osuessa kohdalle osanottaja myöntää oikeuden käyttää voittajan etunimeä ja kuvattuja kuvia järjestäjän omissa, ET-lehden ja Sanoman muissa kanavissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

Palkintojen luovutus ja voittajan julkistus
Järjestäjä ilmoittaa viipymättä kilpailun päättymisen jälkeen voittajille sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta hänen osallistumisensa yhteydessä antamien yhteystietojen kautta, valitaan tilalle uusi voittaja.

Järjestäjän vastuunrajoitus
Järjestäjän vastuu Kilpailuun osallistumisesta rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään sekä palkinnon luovuttamiseen. Järjestäjä ei vastaa esimerkiksi mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista kilpailuun osallistumisen yhteydessä taikka osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista tai Järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa esimerkiksi palkinnon hyödyntämiseen.

Vero
Järjestäjä antaa tiedon palkinnoista ja palkinnonsaajan tarpeellisista henkilötiedoista veroviranomaisille voimassaolevien verosäännösten edellyttämän mukaisesti. Palkinnon lunastamisesta mahdollisesti aiheutuvasta tuloveroseuraamuksesta vastaa palkinnon voittaja itse.
Mahdollisesta rahapalkinnosta Järjestäjä suorittaa ennakonpidätyksen kilpailun voittajan toimittaman verokortin tai muutoin säädetyn suuruisena.

Hyväntekeväisyys
Specsavers luovuttaa jokaisesta osallistujasta euron Lastenklinikoiden kummeille ja jokaisesta äänestäjästä 50 senttiä.