
Papupata on tuhtia syötävää. Mausteet ja ja yrtit tuovat siihen mukavasti potkua.
Papupadan resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012). Näin helsinkiläinen Tuuli Tukiainen kertoo reseptistään:
– Kasvissyöjänä käytän runsaasti papuja. Keitän niitä kerralla isomman määrän ja pakastan annospusseihin tulevaa käyttöä varten. Tämä chilillä ja mintulla ryyditetty pataruoka maistuu kaikille.
Tuulin papupata
4 annosta
1 prk ( 380 g) kidneypapuja tai 2 dl papuja keitettynä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rkl rypsiöljyä
½ chilipalko
1 paprika
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl makeaa soijakastiketta
vettä (tai ruokajogurttia, kookosmaitoa, smetanaa)
1 tl kuivattua minttua tai 1 rkl tuoretta
½ tl mustapippuria
(sokeria, suolaa)
- Silppua sipulit ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä.
- Halkaise chilipalko, poista siemenet, pilko ja lisää kuutioidun paprikan kanssa pannulle.
- Sekoita joukkoon silputut aurinkokuivatut tomaatit, tomaattimurska, soijakastike, vesi ja pavut. Anna muhia puolisen tuntia.
- Tasaa maku lusikallisella smetanaa, ruokajogurttia tai kookosmaitoa.
- Mausta lopuksi mintulla ja rouhitulla mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria ja suolaa.
- Tarjoa pata riisin tai tattarin kanssa.
Vinkki: Kokeile kidneypapujen tilalla härkäpapuja.