
Nam. Tätä herkkua tehdessä tulee jo nälkä. Kesäkurpitsa ja karitsa sopivat niin mainiosti yhteen.
6 annosta
Kastike
1–2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
400 g karitsanjauhelihaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sitruunanmehua
½ dl hienonnettua persiljaa
½ dl hienonnettua timjamia
1 ½ tl suolaa
(1 dl vettä)
Juustokastike
50 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
2 tl sitruunan raastettua kuorta
½ tl suolaa
Lisäksi
3–4 kpl (500 g) jauhoista perunaa
400 g kesäkurpitsaa
Pinnalle
kesäkurpitsaviipaleita
2 rkl korppujauhoja
- Valmista ensin kastikkeet. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistinpannussa. Laita karitsanjauheliha mukaan ruskistumaan. Lisää tomaattipyre, sitruunanmehu sekä hienonnetut yrtit sekä suola. Hauduta 10 minuuttia. Lorauta tarvittaessa vettä.
- Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa, laita mukaan vehnäjauhot ja hauduta seosta muutama minuutti. Liruta seokseen maito vähitellen samalla hyvin sekoittaen. Hauduta 20 minuuttia. Lopuksi lisää juustoraaste, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja suola.
- Käsittele kasvikset. Pese ja viipaloi perunat sekä kesäkurpitsat.
- Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta, koristeeksi kesäkurpitsaviipaleita ja päälle ripaus korppujauhoja.
- Kypsennä moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu paiston aikana liikaa.