Jooga ja gluteeniton LCHF-dieetti auttoivat 14 kilon painonpudotukseen.
Marion Herold, 69, pudotti eläkkeelle jäätyään painostaan 14 kiloa uudella ruokavaliolla ja harrastamalla joogaa.
– Malliaikoina 1960-luvulla oli pakko olla langanlaiha ja pitää laihuutta yllä kyseenalaisillakin menetelmillä. Muu työelämä toi tullessaan sitten edustustilaisuuksia, pitkiä illallisia, stressiä ja ylipainoa, hän kertoo.
Marionille sopiva ratkaisu hoikistumiseen on ollut gluteeniton LCHF-dieetti, eli Low Carb High Fat -dieetti, jossa rasvaa ei vältellä.
– Saan käyttää juustoja, voita ja kermaa, joita herkkusuuna rakastan, hän sanoo.
Saan käyttää juustoja, voita ja kermaa, joita herkkusuuna rakastan
Aamiaiseen kuuluu kahden munan munakas, jonka joukkoon Marion sekoittaa kermaa, marinoitua valkosipulia ja kaprista. Kiireiseksi lounaaksi sopii myös munakas juuston ja runsaitten vihannesten kera. Jälkiruuaksi esimerkiksi jugurttia ja marjoja tai gluteenitonta suklaakakkua.
Ruokavalioon kuuluu myös paljon kalaa ja kvinoaa.
– Sen sijaan en syö juuri ollenkaan hedelmiä tai sokeria, mutta makeutan jälkiruuat jauhetulla stevialla.
Marionin ihana gluteeniton suklaakakku
Ainekset:
- 150 g voita
- 150 g tummaa (70–85%) suklaata
- 3 munaa
- 1 dl jauhettua steviaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelijauhoja
- kuorrutukseen 1 dl vispikermaa ja 100 g tummaa suklaata
Valmistus
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Sulata voi kasarissa.
- Voitele vuoka.
- Hienonna suklaa ja sekoita se sulatettuun voihin.
- Vispaa munat ja stevia vaahdoksi.
- Lisää suklaa-voiseos, vaniljasokeri ja mantelijauhot. Sekoita.
- Kaada taikina halkaisijaltaan 20–23-senttiseen vuokaan ja paista uunin keskiosassa 20–25 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä, mielellään viileässä.
- Kuumenna kermaa ja paloiteltua suklaata varovasti kasarissa, sekoita koko ajan.
- Kun suklaa on sulanut, anna kuorrutuksen jäähtyä hetki.
- Kumoa kakku ja levitä kuorrutus sen pinnalle.