
Valmista syksyn omenoista vaihteeksi omenaketsuppia.
(L,G,V) Noin 2,5 litraa
Valmistusaika: 70 min + jäähdytys
2 kg omenoita (myös vähän rupiset ja pudonnet sopivat hyvin)
3 sipulia
2 dl vettä
6 dl sokeria
5 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suola
1 tl cayannepippuria
¼ tl jauhettua neilikka
¼ tl maustepippuria
- Kuori ja paloittele sipulit ja omenat. Laita palat kattilaan ja lisää vesi. Kypsennä pehmeiksi ja soseuta tai paseeraa. Lisää sokeri, etikka ja mausteet. Keitä ketsuppia hiljaisella lämmöllä noin tunti.
- Tölkitä desinfioituihin pulloihin kuumana. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilyy viileässä monta kuukautta.
Muista myös! Herkkuja kesäkurpitsasta
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa