Tomaatilla mehevöitetyt lohipyörykät paistuvat uunissa sillä aikaa, kun valmistat riisilisäkkeen, jolle chili antaa mukavasti potkua. Hyvää ruokahalua!

Lohipyörykät

4 annosta

400 g lohta tai kirjolohta
2 tomaattia
¾ dl raastettua leipää tai korppujauhoja
1 muna
2 tl keltaista currytahnaa
1 tl suolaa

  • Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Hienonna lohi veitsellä hakkeeksi.
  • Pese ja halkaise tomaatit.
  • Koverra siemenet pois ja kuutioi tomaattiliha.
  • Lisää kalahakkeen joukkoon korppujauhot, muna, currytahna, kuutioitu tomaatti sekä suola.
  • Anna massan vetäytyä 10 minuuttia.
  • Pyörittele mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
  • Paista kypsiksi paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
     

Paistettu chiliriisi

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
½ l keitettyä riisiä
rypsiöljyä
1 limetin mehu
suolaa
sokeria
(pari oksaa korianteria)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise pesty chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipuli, chili ja hetken kuluttua riisi. Paista riisiä lastalla käännellen.
  • Viimeistele limetin mehulla ja ripauksella suolaa ja sokeria sekä silputulla korianterilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla