David Bowie kuoli syövän nujertamana. 69 elinvuotensa aikana Bowie ehti jättää merkittävän jäljen popmusiikin historiaan. Kuuntele alta mestarin parhaat laulut ja kerro omat muistosi tähtilaulajasta.

Vuonna 1969 ilmestyneen Bowien kakkosalbumin avaus- ja nimiraita on Space Oddity. Se on yksi Bowien suurimipia hittejä. Kappale nousi Britannian singlelistan kärkeen vuosina 1969 ja 1975.

Bowien kolmas albumi, The man who sold the world, menestyi Space Oddity -levyä heikommin, mutta sen nimikappale jäi elämään. Kappaletta on sittemin versioinut muun muassa Nirvana. Alla livetaltiointi vuodelta 2000.

Vuonna 1971 ilmestynyt Hunky Dory on melkoinen hittikimara. Esimerkiksi avausraita Changes on yksi Bowien tunnetuimpia lauluja.

Albumin toinen merkkiteos Life on Mars nousi hittilistoille vasta vuonna 1973.

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars on – paitsi yksi komeimmin nimetyistä levyistä – Bowien tunnetuin albumi. Levyä tehtiin vuosina 1971–1972, ja ilmestyessään se teki Bowiesta supertähden.

Starman-kappale päätyi levylle puolivahingossa, mutta nousi hittisingleksi.

Samalta levyltä toinenkin maistiainen, nimikappale Ziggy Stardust.

Huhtikuussa 1973 ilmestynyt Alaldin Sane -levy rokkasi edeltäjäänsä rajummin, kuten Jean Genie osoittaa.

1974 ilmestyneen Diamond Dogs -albumin innoittajana toimi George Orwellin 1984. Levyn suurimmaksi hitiksi nousi Rolling Stones -henkinen Rebel rebel.

Young Americans -albumi (1975) on Bowien omien sanojen mukaan muovisoulia. Arviota voi pohtia levyn nimikappaleen tahdissa.

Huumehuuruisten vuosien jälkeen Bowie teki Berliinissä yhdessä Brian Enon kanssa Heroes-levyn nimikappaleen vuonna 1977.

Vuonna 1980 ilmestynyt Scary Monsters (and Super Creeps) nousi listaykköseksi, samoin sen hittikappale Ashes to Ashes.

Under Pressure -kappale (1981) on Bowien ja Queen-yhtyeen yhteistyön tulosta.

Bowien suurin kaupallinen menestys oli Let's Dance -albumi vuonna 1983.

Samalta levyltä sopii soittaa toinenkin hitti, Modern love.

Mick Jaggerin kanssa tehty Dancing in the Street nousi megahitiksi vuonna 1985.

Bowien viimeisin albumi, Blackstar, julkaistiin 8.1.2016, vain kaksi päivää ennen tähden kuolemaa. Levyn kymmenminuuttinen nimikappale toimikoon musiikillisen löytöretkeilijän testamenttina

Osallistu keskusteluun!

Mitä muistoja David Bowie ja hänen musiikkinsa herättää sinussa? Kerro ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Planet is Blue

David Bowie kuollut – kuuntele mestarin parhaat kappaleet

Lapsuudenkodissa jaoin huoneen, 5 v vanhemman veljen kanssa. Sängyn yläpuolella oli David Bowien juliste. Kuvassa oli Diamond dogs -tähtimaalaus kasvoillaan. Bowien musiikkia kuunneltiin mankasta kaseteilta, iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Pienen tytön mieleen, upposivat Starmanit ja Major Tomit. Kiehtova tunnelma ja ajatukset niissä biiseissä.
Lue kommentti

Kerro, mistä jutusta pidit. Millaisia juttuja toivoisit seuraaviin numeroihin?

Voita hyvinvointituotteita. Erilaiset elämäntilanteet vaativat joskus täydennystä terveelliseen ruokavalioon. Orion Pharman valikoimissa on monenlaisia tuotteita niin vatsan kuin koko elimistön hyvinvoinnin tueksi. Vain apteekista.

Palkintopakettiin kuuluu:

  • Multivita Forte 120 tabl.
  • Calsorin 500 mg 100 tabl.
  • Liinus 500 g
  • Biophilus Basic Lemon chew 30 tabl.

Arvomme viisi palkintoa. Yhden palkintopaketin arvo on 60 euroa.

Vastaa 15.12.2016 mennessä.

Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

MTV tiedottaa, että rakastetut televisio-ohjelmat Bumtsibum! ja Kokkisota palaavat keväällä. Vastaa kyselyyn ja kerro, mitä jo loppunutta telkkariohjelmaa sinä ikävöit eniten!

MTV uutisoi, että kaksi kanavan legendaarista hittiohjelmaa palaa takaisin ohjelmistoon. BumtsiBum! ja Kokkisota tekevät paluun keväällä 2017 MTV:n 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

Musiikkiviihdeshow BumtsiBum! liimasi tv-katsojat ruudun ääreen. Ohjelman ensiesitys nähtiin syksyllä 1997 ja viimeinen lähetys helmikuussa 2005. Juontaja Marco Bjurström nousi supertähdeksi ohjelman myötä. Bjurström ei tee paluuta BumtsiBumiin ensi vuonna. 

Lue: Marco Bjurström kertoo, miten selvisi BumtsiBumin suosiosta ystävänsä avulla

Moni muistanee esimerkiksi BumtsiBumin Tenavatähti-jakson:

Ruokaohjelma Kokkisotaa (1999-2004) juonsi Sikke Sumari, joka ei myöskään palaa mukaan ohjelmaan ensi keväänä. Kokkisota teki monesta tämän päivän julkkiskokista tähden. Esimerkiksi Jyki Sukula, Hans Välimäki ja Harri Syrjänen nähtiin kokkaamassa julkkisten kanssa.

Monen mieleen on ehkä jäänyt jakso, jossa Andy McCoy hämmensi:

Iloitsetko ohjelmien paluusta? Entä minkä jo loppuneen televisio-ohjelman toivoisit erityisesti palaavan ruutuun? Vastaa alla olevaan kyselyyn! 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

BumtsiBum ja Kokkisota palaavat ruutuun – mitä telkkariohjelmaa sinä kaipaat eniten?

Bumsibum ja Kokkisota on niin nähty ja mennyttä aikaa. Ihan turhaan laittaa maikkari rahaa näihin ohjelmiin. Kokkiohjelmia on muuteksi ihan liikaa telkkarissa, ei niitä kaikkia kukaan jaksa ja viitsi katsoa. Sama juttu bumsibumin suhteen kun telkassa on Tähdet, tähdet ja Vain Elämää, jotka ovat paljon kiinnostavampia. Tekopirteys ei vaan kiinnosta nykyaikana.
Lue kommentti

Kerro, mistä jutusta pidit. Millaisia juttuja toivoisit seuraaviin numeroihin?

Arvomme vastaajien kesken hyvinvointituotteita.
Tuotepaketti sisältää:

  •          Rela Tabs Mansikka 60 tabl.
  •          Bethover B12-vitamiini 150 kpl
  •          Minisun Vahva 120 kpl
  •          Ramavit Magnesiumsitraatti 80 tabl.
  •          Synomax Nivelgeeli
  •          Melarest Vahva 1,5 mg suussa hajoava 80 tabl.

 Hyvänmakuinen Rela Tabs maistuu raikkaalle mansikalle. Relan sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis®-maitohappobakteeri on yksi maailman tutkituimmista. Relaa ja voi hyvin.

Bethover B12-vitamiini – Muistin tueksi!* *B12-vitamiini edistää hermoston normaaleja toimintoja.

Minisun Vahva on aktiivisen ihmisen monivitamiini, jossa on kaikki tärkeät vitamiinit ja hivenaineet yhdessä tabletissa.

Ramavit Magnesiumsitraatti on vahva, monipuolinen ja hyvänmakuinen magnesiumvalmiste.

Synomax Nivelgeeli lievittää kipua, tulehdusta ja turvotusta nivelissä. Tuotetta voidaan käyttää myös urheiluvammojen ja nyrjähdysten aiheuttamaan nivelkipuun ja turvotukseen.

Melarest Melatoniini Vahva 1,5 mg sopii hyvin yöpöydälle tai mukaan otettavaksi, koska tabletin voi nauttia ilman vettä.

Arvomme viisi palkintoa. Yhden tuote-paketin hinta on 106 euroa.

Vastaa 1.11. mennessä.

Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Mikä on mielipiteesi Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaista, ja kumpi heistä on sinun suosikkisi? Vastaa ja voita kirja.

Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit 8. marraskuuta 2016. Vastakkain ovat 68-vuotias demokraatti Hillary Clinton ja 70-vuotias republikaani Donald Trump.

Hillary on kasvanut Chicagon lähiössä keskiluokkaisessa perheessä, Donald taas on äveriään newyorkilaisperheen poika. Hillarylla on yksi tytär ja kaksi lastenlasta, 2-vuotias ja 4-kuukautinen. Donald on ollut naimisissa kolmesti, lapsia on viisi, lapsenlapsia 8.

Kumpi heistä olisi mielestäsi parempi presidentti? Vastaa jutun lopusta löytyvällä lomakkeella 7.10. mennessä. Mielipiteitä julkaistaan nimettöminä myöhemmin ilmestyvässä ET-lehden jutussa.

Palkintona kaikkien vastaajien kesken arvomme Laura ja Saska Saarikosken tuoreen kirjan Trump - mies kuin Amerikka, HS Kirjat.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.