Kokkolalainen Elvi Löhönen urakoi liputuspäivän Eino Leinolle. Seuraavaksi hän aikoo saada liput liehumaan rauhalle ja hyvälle tahdolle.

Miksi teit aloitteen Eino Leinon päivästä liputuspäiväksi?

Luin Hannu Mäkelän kirjan Mestari ja ajattelin, että Eino Leino on kansallinen sankari, joka ansaitsee arvonantoa. Hänen päivänään 6.7. liputetaan myös suomalaiselle kirjallisuudelle. Säveltaiteemme on ollut samoin vailla tunnustusta, ja Sibeliushan on sävelten isä. Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivä on 8.12. Senkin laitoin alulle.

Mikä liputuspäivä meiltä vielä puuttuu?

Rauhan ja ihmisyyden päivä. Suomi on eriarvoistunut. Moni on liian itsekäs. Tarvitsemme päivän, joka kannustaa meitä inhimillisyyteen ja muistuttaa, että olemme ihmisiä. Toivottavasti saamme sellaisen kalenteriin viimeistään 2017, kun itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta.

Miten toimit, jotta saisit aloitteesi läpi?

Aloitan kirjoittamalla lehtien mielipidesivuille. Sen jälkeen lähestyn ministeriöitä, almanakkatoimistoa ja eri kulttuuritahoja, kuten Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraa tai Kansallisoopperaa. Sibeliuksesta kirjoitin vetoomuksen myös Karita Mattilalle Lontooseen, jotta hän edesauttaisi asiaa omilla tahoillaan. Pari viikkoa kului yötä päivää osoitteiden etsimiseen.

Mikä saat sinut tekemään liputus-aloitteita?

Aito rakkaus suomalaiseen kulttuuriin.

"Haluan kokeilla yksilön rajoja: mitä pieni ihminen voi saada aikaiseksi?"

Nähty on – asioihin voi vaikuttaa.

Mitä Suomen lippu sinulle merkitsee?

Pyhyyttä, rauhaa ja luonnonkauneutta. Lippu tuo aina mieleeni myös lapsuuden. Isäni oli sodassa, ja eräänä jouluna äiti ja me neljä sisarusta saimme lahjaksi
kauniisti taitellun siniristilipun.

Ihana video! Näin karjalaismummo kajauttaa kansalaulun!

Eino Leinon päivä on ollut liputuspäivänä vuodesta 1992.

Artikkeli on julkaistu alkujaan ET-lehdessä 9/2011

Info

19 LIPUTUSPÄIVÄÄ

Kalenterissa on kuusi vi-rallista liputuspäivää: Kalevalan päivä, vappu, äitienpäivä, puolustusvoimain lippujuhlan päivä, juhannus ja itsenäisyyspäivä. Lisäksi on vakiintuneita liputuspäiviä.
Vaalipäivinä ja tasavallan presidentin virkaan-astujaispäivänä liputetaan.
Hyvän liputustavan mukaisesti lippu nostetaan salkoon kaikkina liputuspäivinä.
Jokainen voi liputtaa itselleen tärkeinä juhlapäivinä.

MTV tiedottaa, että rakastetut televisio-ohjelmat Bumtsibum! ja Kokkisota palaavat keväällä. Vastaa kyselyyn ja kerro, mitä jo loppunutta telkkariohjelmaa sinä ikävöit eniten!

MTV uutisoi, että kaksi kanavan legendaarista hittiohjelmaa palaa takaisin ohjelmistoon. BumtsiBum! ja Kokkisota tekevät paluun keväällä 2017 MTV:n 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

Musiikkiviihdeshow BumtsiBum! liimasi tv-katsojat ruudun ääreen. Ohjelman ensiesitys nähtiin syksyllä 1997 ja viimeinen lähetys helmikuussa 2005. Juontaja Marco Bjurström nousi supertähdeksi ohjelman myötä. Bjurström ei tee paluuta BumtsiBumiin ensi vuonna. 

Lue: Marco Bjurström kertoo, miten selvisi BumtsiBumin suosiosta ystävänsä avulla

Moni muistanee esimerkiksi BumtsiBumin Tenavatähti-jakson:

Ruokaohjelma Kokkisotaa (1999-2004) juonsi Sikke Sumari, joka ei myöskään palaa mukaan ohjelmaan ensi keväänä. Kokkisota teki monesta tämän päivän julkkiskokista tähden. Esimerkiksi Jyki Sukula, Hans Välimäki ja Harri Syrjänen nähtiin kokkaamassa julkkisten kanssa.

Monen mieleen on ehkä jäänyt jakso, jossa Andy McCoy hämmensi:

Iloitsetko ohjelmien paluusta? Entä minkä jo loppuneen televisio-ohjelman toivoisit erityisesti palaavan ruutuun? Vastaa alla olevaan kyselyyn! 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

BumtsiBum ja Kokkisota palaavat ruutuun – mitä telkkariohjelmaa sinä kaipaat eniten?

Bumsibum ja Kokkisota on niin nähty ja mennyttä aikaa. Ihan turhaan laittaa maikkari rahaa näihin ohjelmiin. Kokkiohjelmia on muuteksi ihan liikaa telkkarissa, ei niitä kaikkia kukaan jaksa ja viitsi katsoa. Sama juttu bumsibumin suhteen kun telkassa on Tähdet, tähdet ja Vain Elämää, jotka ovat paljon kiinnostavampia. Tekopirteys ei vaan kiinnosta nykyaikana.
Lue kommentti

Kerro, mistä jutusta pidit. Millaisia juttuja toivoisit seuraaviin numeroihin?

Arvomme vastaajien kesken hyvinvointituotteita.
Tuotepaketti sisältää:

  •          Rela Tabs Mansikka 60 tabl.
  •          Bethover B12-vitamiini 150 kpl
  •          Minisun Vahva 120 kpl
  •          Ramavit Magnesiumsitraatti 80 tabl.
  •          Synomax Nivelgeeli
  •          Melarest Vahva 1,5 mg suussa hajoava 80 tabl.

 Hyvänmakuinen Rela Tabs maistuu raikkaalle mansikalle. Relan sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis®-maitohappobakteeri on yksi maailman tutkituimmista. Relaa ja voi hyvin.

Bethover B12-vitamiini – Muistin tueksi!* *B12-vitamiini edistää hermoston normaaleja toimintoja.

Minisun Vahva on aktiivisen ihmisen monivitamiini, jossa on kaikki tärkeät vitamiinit ja hivenaineet yhdessä tabletissa.

Ramavit Magnesiumsitraatti on vahva, monipuolinen ja hyvänmakuinen magnesiumvalmiste.

Synomax Nivelgeeli lievittää kipua, tulehdusta ja turvotusta nivelissä. Tuotetta voidaan käyttää myös urheiluvammojen ja nyrjähdysten aiheuttamaan nivelkipuun ja turvotukseen.

Melarest Melatoniini Vahva 1,5 mg sopii hyvin yöpöydälle tai mukaan otettavaksi, koska tabletin voi nauttia ilman vettä.

Arvomme viisi palkintoa. Yhden tuote-paketin hinta on 106 euroa.

Vastaa 1.11. mennessä.

Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Mikä on mielipiteesi Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaista, ja kumpi heistä on sinun suosikkisi? Vastaa ja voita kirja.

Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit 8. marraskuuta 2016. Vastakkain ovat 68-vuotias demokraatti Hillary Clinton ja 70-vuotias republikaani Donald Trump.

Hillary on kasvanut Chicagon lähiössä keskiluokkaisessa perheessä, Donald taas on äveriään newyorkilaisperheen poika. Hillarylla on yksi tytär ja kaksi lastenlasta, 2-vuotias ja 4-kuukautinen. Donald on ollut naimisissa kolmesti, lapsia on viisi, lapsenlapsia 8.

Kumpi heistä olisi mielestäsi parempi presidentti? Vastaa jutun lopusta löytyvällä lomakkeella 7.10. mennessä. Mielipiteitä julkaistaan nimettöminä myöhemmin ilmestyvässä ET-lehden jutussa.

Palkintona kaikkien vastaajien kesken arvomme Laura ja Saska Saarikosken tuoreen kirjan Trump - mies kuin Amerikka, HS Kirjat.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Yksi kipittää marjojen tai sienten perässä päivätolkulla, toinen pyörähtelee parketilla ja kolmas rassaa vanhoja autoja niin että unohtaa ajan kulumisen. Vastaa ET:n kyselyyn ja kerro oma intohimosi.

Kun jokin asia kiinnostaa meitä niin paljon, että tekisimme sitä vaikka koko ajan, jos arjen velvoitteet antaisivat myöten, kyse on todennäköisesti intohimosta. Mutta mikä on sinun intohimosi?

Vastaa alla olevassa kommenttikentässä. Mistä sinä innostut? Miltä innostuminen tuntuu? Mitä hyvää siitä seuraa? Onko intohimosi mennyt joskus niin pitkälle, että lähipiirisi on huomauttanut ajankäytöstäsi?

Poimimme osan vastauksista julkaistavaksi  ET Terveys -lehden numerossa 6/2016. 

Ania1
Seuraa 
Liittynyt16.6.2014

Mikä on sinun intohimosi? Osallistu kyselyyn!

Käsityöt aikoinaan oli intohimoni,en juuri katsonu telkkua ilman käsityötä.Muutamia päiväpeittoja ja verhoja ja kappoja on tullut virkatuksi,vielä pikkuliinat päälle ja neulomista välitöiksi.Enää en virkkaa. Vielä kangaspuilla kutominen,silloin kun minulla vielä oli harrastehuone,siellä talvetin pelakuut ja kudoin mattoja talvi-iltoina.Nyt ei ole enää kangaspuitakaan.Kutoa vielä voisin mutta enää ei innosta kaikki valmistelutyöt mitkä siihen kuuluu,eli loimen laitot ym.ym. Kukat on varmaan...
Lue kommentti