Hallitus on vähentämässä vanhustenhoitajien määrää, uutisoi Keskisuomalainen. Onko tämä oikein? Osallistu kertomalla, montako hoitajaa per vanhus pitäisi olla. Välitämme toiveet vaikuttajille.

Hallitus aikoo laskea vanhuspalveluiden hoitajamitoitusta.

Hallituksen ensi vuoden talousarvioesityksen yhteydessä julkaistussa valtiovarainministeriön kuntatalousohjelmassa todetaan, että vanhuspalveluiden henkilöstömitoitusta lasketaan tehostetussa palveluasumisessa ja vanhainkodeissa nykyisestä 0,50:stä 0,40:een vuodesta 2017 alkaen.

Aiemmin keväällä hallitusohjelmassa vähimmäismitoitukseksi todettiin löyhempi 0,40–0,50.

Mitoituksen pienentämistä perustellaan kunta- ja valtiontalouden säästöillä.

– Tämä on yksi hallitusohjelmassa mainituista välttämättömistä toimenpiteistä, jolla vähennetään sekä valtion että kuntien menoja. Toimenpiteellä helpotetaan tiukkaa kuntataloutta, finanssineuvos Hannele Savioja valtiovarainministeriöstä perustelee Keskisuomalaisen haastattelussa.

Osallistu ja kirjoita alla olevaan kommenttikenttään.

Paljonko on riittävästi?

Kirjoita lukumäärä. Voit myös perustella.

Välitämme toiveet ja kommentit edelleen Sosiaali- ja terveysministeriöön.

 

 

 

Eeva

Montako hoitajaa vanhus tarvitsee?

Paljon riippuu vanhuksen kunnosta. Meillä nyt omalla osastolla (10 vanhusta) aamussa 2 hoitajaa, illassa 1-2, yössä (yhteensä 46 vanhusta hoidettavana) 2 hoitajaa. Jossain vaiheessa hoitajamäärä tuntui sopivalta, nyt kun väki huonontunut, (enemmän kahden autettavia ja syötettäviä) tuntuu ettei hoitajamitoitus ole riittävä. Lisäksi muut tehtävät lisääntyneet (pyykkihuolto, siistiminen, ruokahuolto). Aikaa pitäisi riittää myös hoitosuunnitelmien ja RAI:n tekemiseen, apuvälineiden huoltamiseen,...
Lue kommentti
Leena Kähärä

Montako hoitajaa vanhus tarvitsee?

Mieheni on palvelutalossa hoidossa ja on täysin autettava, joutuu olemaan paljon yksin omassa huoneessaan lukkojen takana,kun ei hoitajilla riitä aikaa olla läsnä tai ottaa yhteisiin tiloihin. Osastolla on aamussa kolme hoitajaa ja illasas kaksi, yksi yöllä. Asukkaita osastolla 15 suurin osa paljon autettavia. Henkilö kuntaa on liian vähän jotta jäisi aikaa olla asukkaiden seurana ja lähellä. Aika menee perushoitoon. Mitoitus vähintään 0,5 ja olisi saatava lakiin, niinkuin aiemmin oli tavoite...
Lue kommentti

MTV tiedottaa, että rakastetut televisio-ohjelmat Bumtsibum! ja Kokkisota palaavat keväällä. Vastaa kyselyyn ja kerro, mitä jo loppunutta telkkariohjelmaa sinä ikävöit eniten!

MTV uutisoi, että kaksi kanavan legendaarista hittiohjelmaa palaa takaisin ohjelmistoon. BumtsiBum! ja Kokkisota tekevät paluun keväällä 2017 MTV:n 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

Musiikkiviihdeshow BumtsiBum! liimasi tv-katsojat ruudun ääreen. Ohjelman ensiesitys nähtiin syksyllä 1997 ja viimeinen lähetys helmikuussa 2005. Juontaja Marco Bjurström nousi supertähdeksi ohjelman myötä. Bjurström ei tee paluuta BumtsiBumiin ensi vuonna. 

Lue: Marco Bjurström kertoo, miten selvisi BumtsiBumin suosiosta ystävänsä avulla

Moni muistanee esimerkiksi BumtsiBumin Tenavatähti-jakson:

Ruokaohjelma Kokkisotaa (1999-2004) juonsi Sikke Sumari, joka ei myöskään palaa mukaan ohjelmaan ensi keväänä. Kokkisota teki monesta tämän päivän julkkiskokista tähden. Esimerkiksi Jyki Sukula, Hans Välimäki ja Harri Syrjänen nähtiin kokkaamassa julkkisten kanssa.

Monen mieleen on ehkä jäänyt jakso, jossa Andy McCoy hämmensi:

Iloitsetko ohjelmien paluusta? Entä minkä jo loppuneen televisio-ohjelman toivoisit erityisesti palaavan ruutuun? Vastaa alla olevaan kyselyyn! 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

BumtsiBum ja Kokkisota palaavat ruutuun – mitä telkkariohjelmaa sinä kaipaat eniten?

Bumsibum ja Kokkisota on niin nähty ja mennyttä aikaa. Ihan turhaan laittaa maikkari rahaa näihin ohjelmiin. Kokkiohjelmia on muuteksi ihan liikaa telkkarissa, ei niitä kaikkia kukaan jaksa ja viitsi katsoa. Sama juttu bumsibumin suhteen kun telkassa on Tähdet, tähdet ja Vain Elämää, jotka ovat paljon kiinnostavampia. Tekopirteys ei vaan kiinnosta nykyaikana.
Lue kommentti

Kerro, mistä jutusta pidit. Millaisia juttuja toivoisit seuraaviin numeroihin?

Arvomme vastaajien kesken hyvinvointituotteita.
Tuotepaketti sisältää:

  •          Rela Tabs Mansikka 60 tabl.
  •          Bethover B12-vitamiini 150 kpl
  •          Minisun Vahva 120 kpl
  •          Ramavit Magnesiumsitraatti 80 tabl.
  •          Synomax Nivelgeeli
  •          Melarest Vahva 1,5 mg suussa hajoava 80 tabl.

 Hyvänmakuinen Rela Tabs maistuu raikkaalle mansikalle. Relan sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis®-maitohappobakteeri on yksi maailman tutkituimmista. Relaa ja voi hyvin.

Bethover B12-vitamiini – Muistin tueksi!* *B12-vitamiini edistää hermoston normaaleja toimintoja.

Minisun Vahva on aktiivisen ihmisen monivitamiini, jossa on kaikki tärkeät vitamiinit ja hivenaineet yhdessä tabletissa.

Ramavit Magnesiumsitraatti on vahva, monipuolinen ja hyvänmakuinen magnesiumvalmiste.

Synomax Nivelgeeli lievittää kipua, tulehdusta ja turvotusta nivelissä. Tuotetta voidaan käyttää myös urheiluvammojen ja nyrjähdysten aiheuttamaan nivelkipuun ja turvotukseen.

Melarest Melatoniini Vahva 1,5 mg sopii hyvin yöpöydälle tai mukaan otettavaksi, koska tabletin voi nauttia ilman vettä.

Arvomme viisi palkintoa. Yhden tuote-paketin hinta on 106 euroa.

Vastaa 1.11. mennessä.

Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Mikä on mielipiteesi Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaista, ja kumpi heistä on sinun suosikkisi? Vastaa ja voita kirja.

Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit 8. marraskuuta 2016. Vastakkain ovat 68-vuotias demokraatti Hillary Clinton ja 70-vuotias republikaani Donald Trump.

Hillary on kasvanut Chicagon lähiössä keskiluokkaisessa perheessä, Donald taas on äveriään newyorkilaisperheen poika. Hillarylla on yksi tytär ja kaksi lastenlasta, 2-vuotias ja 4-kuukautinen. Donald on ollut naimisissa kolmesti, lapsia on viisi, lapsenlapsia 8.

Kumpi heistä olisi mielestäsi parempi presidentti? Vastaa jutun lopusta löytyvällä lomakkeella 7.10. mennessä. Mielipiteitä julkaistaan nimettöminä myöhemmin ilmestyvässä ET-lehden jutussa.

Palkintona kaikkien vastaajien kesken arvomme Laura ja Saska Saarikosken tuoreen kirjan Trump - mies kuin Amerikka, HS Kirjat.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Yksi kipittää marjojen tai sienten perässä päivätolkulla, toinen pyörähtelee parketilla ja kolmas rassaa vanhoja autoja niin että unohtaa ajan kulumisen. Vastaa ET:n kyselyyn ja kerro oma intohimosi.

Kun jokin asia kiinnostaa meitä niin paljon, että tekisimme sitä vaikka koko ajan, jos arjen velvoitteet antaisivat myöten, kyse on todennäköisesti intohimosta. Mutta mikä on sinun intohimosi?

Vastaa alla olevassa kommenttikentässä. Mistä sinä innostut? Miltä innostuminen tuntuu? Mitä hyvää siitä seuraa? Onko intohimosi mennyt joskus niin pitkälle, että lähipiirisi on huomauttanut ajankäytöstäsi?

Poimimme osan vastauksista julkaistavaksi  ET Terveys -lehden numerossa 6/2016.