Tule mukaan kirjoittajaksi Suomen suurimmalle seniorifoorumille! Tarjoamme mahdollisuuden julkaista blogia, kuvia ja videoita!

Jos olet pöytälaatikkokirjoittaja, innokas reppureissaaja tai synnynnäinen hyväkynä, tule mukaan lukijabloggaajien yhteisöön! Lukijoiden blogiyhteisössä voit julkaista blogia, kuvia ja videoita.

Alta löydät ohjeet blogin perustamiseen.

1. Ensin pitää rekisteröityä

Jotta pääset perustamaan blogin, sinun tulee ensin rekisteröityä. Ellet ole jo rekisteröitynyt sivulle, pääset  hoitamaan asiaan etusivun yläpalkissa olevaa Kirjaudu-tekstiä klikkaamalla (harmaalla pohjalla oikeassa reunassa, kuva alla).

Palvelu luo sinulle automaattisesti tunnukseksi sana- ja numeroyhdistelmän (tyyppiä Käyttäjä1234), mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muotoon.

Kirjaudu sivustolle tunnuksillasi ja valitse Luo blogi -toiminto (kuva alla). Yksi käyttäjä voi toistaiseksi luoda vain yhden blogin, joten tätä vaihetta et voi toistaa.

Siirrä esivalmisteluissa (kohta 2) kokoamasi aineisto niille kuuluviin paikkoihin. Tallenna. Tallennusnappi on sivun alareunassa.

Blogisi tulee julkiseksi vasta, kun teet ensimmäisen kirjoituksen eli postauksen (kohta 3). 

 

2. Tee esivalmistelut

1. Keksi/anna blogillesi nimi, joka kuvaa sen sisältöä tai sinua ihmisenä/kirjoittajana.

2. Tee/valitse blogiisi kansikuva. Se näkyy kaikkien blogisivujen ylälaidassa, ja sen koon pitää olla vähintään 1230 x 150 pikseliä. Leveä ja matala kuva on parempi kuin korkea pystykuva. Käytä omia kuvia tai kuvia, joihin sinulla on käyttöoikeus. Luovuutta peliin!

3. Valitse profiilikuva. Se on omakuva kirjoittajasta ja näkyy oikeassa sivupalstassa ja erilaisissa listauksissa. Usein profiilikuva on bloggaajan kasvokuva, mutta kuva voi olla myös toisenlainen, vaikkapa puolivartalokuva.

4. Kirjoita lyhyt esittely/kuvaus blogin sisällöstä. Se näkyy oikeassa sivupalstassa kuvasi alla ja auttaa sivuston käyttäjiä kiinnostumaan blogistasi.

Kaikki nämä ovat pakollisia vaiheita, mutta kaikkia voit muokata myöhemmin blogin asetuksista.

Voit tallentaa näitä profiilikuvia ja esittelytekstejä valmiiksi tietokoneellesi. Tekstiä voit kopioida suoraan esimerkiksi word-dokumentista.

 

3. Kirjoita blogiteksti eli "postaus"

1. Klikkaa blogisi oikeassa sivupalstassa näkyvää Lisää blogikirjoitus -kuvaketta. Saat näkyviin postauslomakkeen.

2. Kirjoita Otsikko-kenttään postauksesi otsikko.

3. Lisää kuva Media-ruudusta. Paina Selaa-näppäintä ja eteesi avautuu laatikko, johon voit joko raahata kuvan tai etsiä sen selaamalla (Add files). Tämä on kirjoituksesi pääkuva, ja se kannattaa aina lisätä. Pääkuvan lisäksi voit lisätä tekstisi joukkoon myös muita kuvia (ohje alempana). 

Muista tallentaa!

Jos lisäät pääkuvaksi monta kuvaa, ne muodostavat selattavan kuvakarusellin. Parhaan tuloksen saat, kun lataat vain samankokoisia ja -muotoisia kuvia.

4. Kirjoita postaus/asiasi Sisältö-kenttään. Kentän yläpalkista löydät yleisimmät tekstinkäsittelytoiminnot. Sieltä voit myös lisätä tekstin sekaan lisää kuvia:

Voit myös upottaa videon postaukseesi  Jotta saat vaikkapa Youtube-videon näkymään kirjoituksessasi, tarvitset Youtubesta upotuskoodin. Sen saat Youtubesta, kun klikkaat videon alla "Jaa" ja valitset "Upota" (kuva alla). Maalaa ja kopioi koko koodi. Lisää se sitten blogitekstiisi haluamaasi kohtaan klikkaamalla filmirullaa muistuttavaa Upotus-painiketta (nuoli yllä olevassa kuvassa).

5. Lisää jokaiseen postaukseesi yksi tai useampi avainsana eli tagi (esimerkiksi kakku, resepti, juhla). Erota avainsanat pilkulla. Tagit auttavat ajan mittaan lukijoita löytämään samaa aihetta käsittelevät kirjoituksesi. 

6. Tallenna postaus valitsemalla "Tallenna". Tällöin sinulle tulee näkyviin postauksesi punertavalla pohjalla. Punertava väri tarkoittaa sitä, että postaus ei vielä näy muille. Voit mennä takaisin muokkaamaan tekstiäsi, kun valitset näkymän yläpalkista "Muokkaa".

Jos valitset "Tallenna ja jatka", teksti tallentuu ja voit jatkaa sen muokkaamista saman tien. 

7. Julkaise postaus. Postauksesi tulee näkyviin muille vasta, Julkaiset sen (kuva alla). Pelkkä tallennus ei siis riitä. Valitse Julkaisuasetukset ja klikkaa kohtaa "Julkaistu" niin, että siihen ilmestyy väkänen. Sitten klikkaa "Tallenna". Nyt kirjoituksesi näkyy muille!

Voit myös ajastaa postauksesi ilmestymään haluamanasi aikana (valitse "Ajastusvaihtoehdot" ja valitse haluamasi aika). Klikkaa "Tallenna". Kirjoituksesi ilmestyy näkyviin valitsemanasi ajankohtana. 

 

Onnea, olet bloggaaja! Kerro blogistasi kavereille ja tutuille vaikka Facebookissa. Helpoiten se onnistuu postauksen alareunassa olevaa Facebook-linkkiä klikkaamalla.

 

Bloggaamisen säännöt

Muista että bloggaaja vastaa itse siitä, että hänellä on oikeus blogissa julkaistaviin kuviin ja teksteihin. Et voi kopioida toisten kuvia ja käyttää niitä blogissasi, olivatpa ne kuinka kivoja tai kuinka laajalti esimerkiksi Facebookissa levinneitä. Jos lainaat tekstiä, muista kertoa, kenen se on, äläkä lainaa liian isoa pätkää.

Jos blogissasi on kaupallisia postauksia tai olet saanut yrityksiltä tuotteita testattavaksesi, merkitse sisältö selvästi kaupalliseksi. Aloita postaus isoilla kirjaimilla kirjoitetulla KAUPALLINEN YHTEISTYÖ -sanaparilla ja kerro avoimesti asiasta.

Emme maksa lukijablogeista palkkioita, mutta tarjoamme alustan Suomen suurimmalla seniorifoorumilla ja luotettavan ET-brändin alla sekä lehden ja toimituksen jakelukanavat ja teknisen tuen alkuvaiheessa.

Pidä huolta, ettei blogisi sisältö ole laitonta, loukkaavaa tai muuten epäsovinnaista.

Eikö blogisi näy? Ongelmia?

Blogisi pitäisi tulla näkyviin, mikäli olet tehnyt seuraavat toimenpiteet:

1) Blogillasi on kansikuva

2) Blogillasi on profiilikuva (tämän olisi hyvä olla oma kasvokuvasi, sillä ihmiset seuraavat ja kiinnostuvat kasvoista)

3) Olet muistanut täyttää myös User-kohdan, eli käyttäjäkohdan.

Mikäli sinulla on ongelmia blogisi julkaisemisessa tai kysyttävää aiheeseen liittyen, ota yhteyttä toimituspäällikkö Elina Saloon: elina.salo@sanoma.com. Voit myös lähettää palautetta: et-lehti@sanoma.com.

Muiden blogeja voi lukea ja seurata täällä: etlehti.fi/blogit

Mikä makea jälkiruoka on bravuurisi? Lähetä sen resepti meille. Osallistujien kesken arvotaan upea yleiskone, ja parhaat reseptit palkitaan sähkövatkaimilla ja keittokirjoilla.

Mikä makea jälkiruoka on perheesi bravuuri? Millä jälkiruualla hemmottelet itseäsi tai vieraita? Onko se kuohkea suklaamousse vai mehevä marjapaistos? 

Lähetä meille paras jälkiruokaohjeesi tai makea leivonnainen, jota tarjoat jälkiruoan tapaan. Se voi olla perheesi perinneohje tai jotain aivan uutta jälkiruokarintamalla. Myös gluteenittomat ohjeet ovat tervetulleita.  

Lukijoidemme mehevimmät jälkiruokaohjeet julkaisemme ET-lehden numerossa 17. 

Palkinnoksi arvomme kaikkien vastaajien kesken ylellisen Chef Titanium yleiskoneen KVC7300S (kuva yllä), arvo 799 euroa. Kaksi parasta reseptiä palkitsemme Kenwood Mix sähkövatkaimella ja kolmannen ET Klassikot ja Glorian Ruoka & Viini 100 parasta -keittokirjoilla.

Toimi näin:

Lähetä yksi ohje 30.4. mennessä sähköpostilla et-lehti@sanoma.com tai postitse Sanoma Media Finland/ET-lehti, PL 100, 00040 Sanoma. 
 

Kerro, mistä jutusta pidit ja anna palautetta uudistuneesta lehdestä.

Arvomme vastaajien kesken Iittalan Kastehelmi-laseja (30 cl).

Syvä, sinisyyttä hehkuva sävy on kunnianosoitus Suomea kuvaavalle värille, joka huokuu puhtautta ja lämpimiä ajatuksia kotimaastamme. Kastehelmi-sarja on Oiva Toikan suunnittelema lasikattauksen klassikko. Lasipisaroilla koristeltu pinta muistuttaa pieniä kastepisaroita varhain kesäaamulla ja tekee näin pinnasta elävän ja kimaltelevan.

Arvomme viisi palkintoa. Yksi palkinto sisältää kahdeksan lasia ja sen arvo on noin 100 euroa.

Vastaa 11.4. mennessä.

Yhteystiedot

Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kerro, mistä jutusta pidit. Millaisia juttuja toivoisit seuraaviin numeroihin?

Vastaajien kesken arvomme kolme Gefilus-tuotepakettia.

Gefilus maitohappobakteerivalmisteet sopivat käytettäväksi päivittäin tai kuuriluontoisesti esimerkiksi antibioottikuurin tai matkan yhteydessä.

Monipuolisesta Gefilus® tuoteperheestä löytyy jokaiselle mieluinen valmistemuoto.

Kaikki Gefilus® tuotteet valmistetaan suomessa ja ne sisältävät 5 miljardia maailman tutkituinta LGG maitohappobakteeria.

Tuotepaketti siältää:

  • Gefilus Basic 50 kaps. x 2 kpl
  • Gefilus mustikka purutabletti 60 tab.
  • Gefilus + D päärynä 30 tabl.
  • Gefilus Vadelma-mansikka purutabletti 60 tabl.

Yhdenpalkinnon arvo on 100 euroa.

Vastaa 1.5.2017 mennessä.

 

 

Yhteystiedot

Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Roikkuuko matkalaukussasi hauska tai kaunis osoitelapun pidike? Lähetä siitä kuva meille, voit voittaa kirjan. Osallistu 15.4. mennessä. 

Lähetä kuva kivasta matkalaukun osoitekortista mainoksen alla olevalla lomakkeella 15.4. mennessä. Kerro myös hieman kortista: mistä olet saanut sen ja miksi se on mielestäsi hieno. Jätä myös yhteystietosi. Muista ottaa kuva niin, ettei osoitteesi näy!

Kilpailuun vastanneiden kesken arvotaan kolme kappaletta Liisa Väisäsen Kaikki Italiani – Matkoja maahan josta on moneksi -kirjoja (Kirjapaja). 

Liisa Väisänen on matkailun ammattilainen, taidefilosofi ja kulttuurivaikuttaja, jonka Liisa Ihmemaailmassa -blogia voit lukea etlehti.fi:ssä täällä. Hänen supersuosittu Itsepalveluhuijaus-postauksensa aiheutti runsasta keskustelua ET:n netissä ja Facebookissa. Tekstissä Väisänen pohtii suomalaista itsepalvelukulttuuria ja vertaa sitä esimerkiksi Italian käytäntöihin. Tekstin löydät täältä!