Mausteiset lihapullat tarjotaan mehevässä tomaattikastikkeessa.
4 annosta
500 g jauhelihaa
2 dl lihalientä
1 dl korppujauhoja
2 munaa
1 tl paprikajauhetta
½–1 tl juustokuminaa eli jeeraa
chilijauhetta maun mukaan
1–1 ½ tl suolaa
Tomaattikastike:
3 dl lihalientä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1–3 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia
suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhelihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppujauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
- Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan. Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia pullien koon mukaan.
Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa