Palsternakkakeitto ja sitruunakrutongit

620x0 11873

4 annosta 400 g palsternakkaa 2 porkkanaa 1 sipuli ½ rkl rypsiöljyä 1 l vettä 1 kasvisliemikuutio 2 tl valkoviinietikkaa suolaa valkopippuria 2 dl ruokakermaa Sitruunakrutongit pala maalaisleipää ½ dl oliiviöljyä 2 tl raastettua sitruunankuorta 1 tl rosmariinia suolaa

1. Kuori ja lohko sipuli, palsternakka ja porkkanat.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja laita sipuli kuullottumaan. Lisää vesi, liemikuutio ja juurekset kattilaan kiehumaan. Hauduta kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Lisää loraus viinietikkaa sekä suolaa ja valkopippuria maun mukaan. Sekoita lopuksi joukkoon kerma.

Krutongit

1. Leikkaa leipä isohkoiksi kuutioiksi.
2. Kuumenna oliiviöljyä pannulla. Lisää leipäpalat paistumaan. Pyörittele kunnes palat saavat kauniin värin pintaan.
3. Mausta krutongit pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja rosmariinilla. Ripaus suolaa viimeistelee maun.


Kommentoi kirjoitusta

Kommentit

Katso kommentoinnin säännöt
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä
Kommentoidaksesi nimimerkillä kirjaudu sisään