
Kuva Anna Huovinen
Kypsennä parsat nyytissä ja hurmaannu mausta.
4 annosta
20 kpl vihreää parsaa
2 siikafileetä (yht. 400 g)
1 sitruuna
4 valkosipulin kynttä kuorineen
4–6 timjaminoksaa
50 g voita
ripaus suolaa
Lisäksi
ruuanvalmistukseen tarkoitettua narua
leivinpaperia
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Katkaise parsan varresta puumainen osa pois. Niputa parsa 5 varren nippuihin ja sido narulla. - Leikkaa kalafileet kahteen osaan. Viipaloi sitruuna ja riko valkosipulinkynsien rakenne painamalla kynnen päältä veitsen lappeella leikkuulautaa vasten.
- Leikkaa leivinpaperista 4 noin 20 cm levyistä palaa. Nosta kalafileet leivinpapereille, aseta päälle muutama oksa timjamia, valkosipulin kynsi kuorineen, parsanippu ja 2–4 sitruunaviipaletta. Lisää kääröihin vielä nokare voita ja hiukan suolaa.
- Taita leivinpaperin reunat kala-parsanipun yli vastakkain. Taittele tai rullaa kaikki reunat tiukasti kiinni. Näin kypsentäessä muodostuva höyry pysyy paketin sisällä.
- Nosta nyytit uunipelille ja kypsennä 15 minuuttia. Nosta nyytit uunista ja anna tekeytyä vielä muutaman minuutin ajan ennen paketin avaamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa