Tomaattinen gulassikeitto

620x0 13872

300 g marinoimattomia possunsuikaleita 1 rkl öljyä 2 sipulia 1 yksikyntinen valkosipuli 1 rkl paprikajauhetta 1 rkl tomaattipyreetä 1 prk (390 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa ½ l vettä 8 kokonaista mustapippuria 1 ½ tl kuminaa 1 tl suolaa 250 g juuriselleriä 3–5 perunaa 1 punainen paprika (turkkilaista jugurttia)

Ruskista lihasuikaleet kattilan pohjalla öljyssä. Lisää lohkottu sipuli ja valkosipuli sekä paprika­jauhe. Kuullota muutama minuutti.

Lisää tomaattipyree, -murska ja vesi sekä loput mausteet ja suola. Hauduta keittoa kannen alla 40 minuuttia.

Kuori ja lohko sillä välin perunat reiluiksi paloiksi ja selleri noppakuution kokoisiksi. Lisää kasvikset keittoon hautumaan 30 minuutiksi.

Pese ja paloittele paprika ja lisää lopuksi keittoon. Hauduta vielä 20 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa turkkilaista jugurttia.

Kommentoi kirjoitusta

Kommentit

Katso kommentoinnin säännöt
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä
Kommentoidaksesi nimimerkillä kirjaudu sisään