
Keksipohjaisen kakun makua on helppo vaihdella maustamalla pohja eri tavoin. Ja päällekin voit laittaa lempimarjojasi, vaikkapa puolukoita.
10–12 palaa
Pohja
150 g Marie-keksejä
75 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
250 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
250 g turkkilaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria
½ dl appelsiinimehua
Päällys
marjoja esim. vadelmaa, punaherukkaa, mansikkaa
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Valmista pohja. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Vatkaa kerma ja lisää joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.
- Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon puristetut liivatteet liukenemaan.
- Yhdistä kermavaahtoon sula valkosuklaa ja liivateseos. Kaada massa vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kiehauta päällystä varten vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Koristele kakku marjoilla ja lusikoi niiden päälle sokerilientä kiilteeksi.
Ohje: Leipuri Pauliina Uimonen, kahvila-konditoria Soroppi, Puumala
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muista myös nämä kakut
Seuraa meitä Facebookissa