Joulun mässäilystä selvittyään itse kukin meistä lupaa taas parantaa tapansa. Nyt alkaa uusi elämä.

Yli 75-vuotiaat antavat kai harvemmin enää uudenvuodenlupauksia aktiivisesta elämästä, vaikka väitöstutkimuksen mukaan kannattaisi. Fyysinen aktiivisuus on keskeinen tekijä, joka tukee iäkkäitä ihmisiä elämään terveempänä pidempään. Liikkuminen on tärkeää myös sydänsairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. 

Ikäihmisten aktiivisuus ei tarkoita vain urheilua ja kuntosaliharjoittelua, vaan esimerkiksi porraskävelyä ja pitkään paikallaan istumisen välttämistä. Pienikin päivittäisen liikunnan lisääminen voi parantaa toimintakykyä ja auttaa pärjäämään paremmin.

Vanhuksia tulee kannustaa fyysisesti aktiiviseen elämään. Aktiivisuus on vanhan ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta, laadukasta elämää ja itsenäistä, onnellista vanhenemista. Jokainen edes vähän liikkuva vanhus hyötyy liikkeellä olostaan ja elää pitempään. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Geron (kreik.) 'vanhus, vanha mies' 

Olen geronomiopiskelija Ari Liimatainen, kokenut kustannustoimittaja ja freelancetoimittaja, joka innostuu sekä viestinnästä että vanhustöistä.

Geronomi toimii kokonaisvaltaisen vanhustyön asiantuntijana ja edistää laadukkaita vanhuspalveluja − hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä.

Äly etsii, mutta sydän löytää.

Palveluksessanne! www.geron.fi

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram