Juhannuksena mässäillään taas päiväkaupalla. Koko kesä tuntuu huipentuvan vertaansa vailla oleviin bakkanaaleihin, joista ei puutu rasvaista ruokaa eikä alkoholipitoista juomaa.Silmään pisti aamulla marketin mainos, jossa lihamestari tyrkyttää grilliin japanilaista härän ulkofileetä 300 euron kilohintaan. Seepraa, sammakkoa, kengurua ja krokotiiliäkin näyttää tiskissä olevan tarjolla.

Juhannusiltana hoivakodin ruokakärrystä jaetaan sen sijaan kesäkeittoa. Osastolla on taas minimimiehitys, eikä henkilökunta ehdi siinä kiireessä huolehtia, että vanhukset saisivat lipitettyä sopan lautaselta.

Kotihoidossa kukaan ei ole huolehtimassa ruoka-ajoista muulloinkaan, oli arki tai pyhä.

Niinpä yhdeksän kymmenestä vanhuksesta on aliravittuja tai heillä on vakava aliravitsemuksen riski. Vain syöty ruoka voi antaa ihmiselle ravintoa elintoimintojen ylläpitämiseksi.

Samaan aikaan kun joka niemeen, notkoon ja saarelmaan viritellään juhannustulia – koska grillaus on meille sydämenasia – hoidossa olevat vanhuksemme tuijottelevat nälkiintyneinä ikkunasta ja odottavat paastonajan loppua.

Kovasydäminen kohtalo.

Kommentit (0)

Seuraa 

Geron (kreik.) 'vanhus, vanha mies' 

Olen geronomiopiskelija Ari Liimatainen, kokenut kustannustoimittaja ja freelancetoimittaja, joka innostuu sekä viestinnästä että vanhustöistä.

Geronomi toimii kokonaisvaltaisen vanhustyön asiantuntijana ja edistää laadukkaita vanhuspalveluja − hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä.

Äly etsii, mutta sydän löytää.

Palveluksessanne! www.geron.fi

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram