Sanomalehden välissä tuli korea ilmoitusliite, jossa useat yleishyödylliset järjestöt kalastelevat vanhusten testamenttilahjoituksia.

Järjestöt, säätiöt ja seurakunnat tarjoavat ylipäätään hanakasti apua testamentin laatimiseen. Ne järjestävät tilaisuuksia, julkaisevat oppaita ja antavat lakiasiantuntijan neuvoja. Valmiita malleja ja esimerkkilauseita voi kopioida helposti internetsivuilta. Kaikki muistuttavat, että testamentin tulee täyttää tietyt muotovaatimukset, ja lupaavat auttaa lahjoituksen kohdistamisessa.

Testamenttivarat saattavat olla merkittävä osa toiminnan rahoituksesta, joten järjestöjen kannattaa panostaa testamenttaajiin. Esitteiden tekstit ja kuvat vetoavat tunteikkaasti hädänalaisten auttamiseen, ja toiminnanjohtajat kiittävät nöyrinä lahjoituksista etukäteen. Jotkut lupaavat hoitaa hautajaisjärjestelytkin. Eräs järjestö kertoo nimeltä mainitsemattomasta englantilaisesta tutkimuslaitoksesta, jonka mukaan hyväntekeväisyyteen testamentanneet elävät keskimäärin seitsemän vuotta pitempään kuin muut.

Testamentti on hyvä tapa ilmoittaa oma tahtonsa ja välttää perintöriidat. Tekemänsä testamentin saa halutessaan peruuttaa koska tahansa. Testamenttia ei voi kuitenkaan julistaa pätemättömäksi jälkikäteen vain siksi, että vanhus on keksinyt mainoksesta idean lahjoittaa omaisuutensa hyväntekeväisyyteen.

Testamentti on syytä tehdä ajoissa ja järjissään. Suosittelen myös omien rahojen törsäämistä ilmi elävänä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Geron (kreik.) 'vanhus, vanha mies' 

Olen geronomiopiskelija Ari Liimatainen, kokenut kustannustoimittaja ja freelancetoimittaja, joka innostuu sekä viestinnästä että vanhustöistä.

Geronomi toimii kokonaisvaltaisen vanhustyön asiantuntijana ja edistää laadukkaita vanhuspalveluja − hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä.

Äly etsii, mutta sydän löytää.

Palveluksessanne! www.geron.fi

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram