Kevään tullen olen kehitellyt tarjolle uutta helposti valmistuvaa, mutta sitäkin näyttävämpää herkkua. Kevätjuhlien innoittamana olen kokeillut valmistaa posset-jälkiruokia: makoisia ja näyttäviä herkkuja, joiden valmistukseen tarvitaan vain 3 eri raaka-ainetta.

Sitruuna- tai lime- tai appelsiiniposset ovat tällä hetkellä suosittuja verkkoresepteissä, mutta alkuperäisiä eli englantilaisia viinipohjaisia posseja en löytänyt suomen kielellä tehdyn. Niinpä kokeilin valmistaa posset ensin valkoviiniin ja nyt uudelleen kuohuviiniin. Molemmat toimivat vallan mainiosti.

Kuoharia posseen
Kuoharia posseen

Kuohuviiniposse syntyy 3 raaka-aineesta: kermasta, sokerista ja kuohuviinistä /valkoviinistä, joka siis myös sopii hyvin posseen. Sitruksinen, raikas viini on paras.

Alkoholitonta kuohu- tai valkoviiniä voi käyttää mainiosti, mikäli et halua annoksiin alkoholia. Mikään ei estä kokeilemasta sitruspohjaisia raikkaita vähäsokerisia mehuja, uskon niidenkin toimivan vallan hyvin posseissa.

Kuohuviiniposset

4 annosta

4 dl kuohukermaa

1½ dl sokeria

1 dl kuohuviiniä

Lisäksi: mansikoita, valkosuklaata, pieniä koivun- tai pihlajanlehtiensilmuja tai sitruunamelissanlehtiä ranskankermaa

 

Valmista näin:

Mittaa paksupohjaiseen tai pinnoitettuun (teflon) kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen vispilällä seosta. Jatka kuumennusta miedolla lämmöllä sekoittaen 6–7 minuuttia niin, että kerman pinta poreilee hieman koko ajan.

Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuohuviini nauhan seokseen koko ajan sekoittaen vispilällä.

Kaada seos heti kuumana tarjoilulaseihin. Peitä lasit kelmulla ja nosta posset varovaisesti viileään jäähtymään ja hyytymään ainakin 4 tunnuksi. Koeta pitää seos suorassa asennossa niin, että lasien reunat pysyvät siistin näköisinä.

Valmiin kuohuviinipossen rakenne on unelmaisen pehmeä, se sulaa suussa itsestään – tarvitsee vain nauttia!

possen pehmeä hienostunut rakenne
possen pehmeä hienostunut rakenne

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt ET-lehden blogiin

Käy tykkäämässä ja seuraa tulevien uusien reseptien ja juttujen ilmetymistä Facebookin ilmoitusten kautta  www.facebook.com/makujenpaivakirja/

Herkullisia hetkiä kevääseen!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat