Sitä luulisi, että pitkä, väljä paita on hyvä vaate ylipainoiselle. Tosiasiassa se sopii parhaiten hoikille. Monta kertaa olen kaupassa kokeillut, mutta peilikuva on kertonut, että kannattaa jättää ostamatta. Kerran tilasin nettikaupasta, ja vuoden kuluttua vein UFFin laatikkoon käytettyäni tuskin lainkaan.

Nyt on selvinnyt, etten vain taaskaan osannut ostaa oikein. Kyllä pitkä paita on oikein pukeva, mutta se ei saa olla väljä. Sen pitää istua yhtä tarkasti kuin kotelomekon. Sellaisena pitkä paita on kurvikkaallakin ihan hyvä, usein parempi kuin normaalipituinen.

Tilasin tämän Bodenin pitkän paidan samasta alennusmyynnistä kuin kukkapuseron. Ajattelin, ettei mene paljon rahaa hukkaan, vaikka tulisi hutikin. Mutta tämä onkin yllättävä hitti. Väri on kaunis ja sopii nykyiseen hiusväriini. Lisäksi yhdistelymahdollisuuksia on paljon.

Kekkasin kokeilla paitaa kesällä kutomani pitsineuleen kanssa. Nythän on taas tullut muotiin, että lyhythihainen vaate puetaan pitkähihaisen päälle. Myös paidan helmat pilkottavat neuleen alta. Viihdyn asussa hyvin.

Korumuotoilija Johanna Rantalainen on valmistanut kuvan kaulakorun hopeasta ja aprikoosin kivistä. Lisää Johannan koruja löytyy täältä.

Tästäkin asusta otettiin kokovartalokuvia, mutta niistä tuli valitettavasti julkaisukelvottomia. Olin juuri vetäissyt neuleen pois paidan päältä, enkä kokovartalopeilin puuttuessa huomannut, että paita oli tarttunut ikävästi kiinni kehoon. Olisi pitänyt nykäistä paitaa kevyesti helmasta.

Kaulustakin olisi voinut suoristaa ja hihan halkion napin kiinnittää. Tarvitsen stylistin!

--

Samanlaisen paidan voi yhä ostaa Bodenilta täältä.

Vastaavia on tarjolla myös esimerkiksi Zalandolla (tuolta näyttää, kun paita on liian väljä) ja Peter Hahnilla

--

Päivän kuvat: Putkifirma säilyttää taustalla olevassa kontissa tarvikkeitaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Parhaillaan toivun leikkauksesta, jonka päätteeksi takalistooni ommeltiin 15 tikkiä ja toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin vaivojen hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, oikean kokoisen vaatevaraston keräämisestä, käsitöistä ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 56-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

 

Blogiarkisto

2016

Instagram