Kommentit (5)

Vierailija

Juuri tulleen tutkimuksen mukaan suolisto eritttää 80% ihmisistä L-fukoosia bakteerien ravinnoksi erityisesti sairauden aikana pitääkseen hyvän bakteerikannan tyytyväisenä. Sillä 20% joilla tätä ominaisuutta ei ole, on tavattu enemmän suolistosairauksia. Kuitujen terveysvaikutuksetkin perustuvat siihen että ne toimivat hyvien bakteerien ravinnonlähteenä ja - ikävä kyllä joudun mainostamaan - Granny Smith -omenat suuren kuitupitoisuutensa takia auttamat pitämään bakteerit elinvoimaisina ja sitä kautta solakkana.

http://www.uchospitals.edu/news/2014/20141002-chervonsky.html

Vierailija

Kaikille näistä vaivoista kärsiville ei kuidut sovi. Päin vastoin, heidän oireensa voivat pahemtua kuitujen lisäämisestä..heille siis sopii paremmin ravinto, jossa on vähän kuituja. 

Vierailija

Onko totta että turistiripuli tulee herkemmin sellasilla matkaajille joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä? Jos näin on pitäisi kai varautua matkalle lähtiessä. Matkailulehdessä kirjoitettiin, että turistiripulin hoidossa pitäisi välttää turhaa antibioottien napsimista kun ne ei kuitenkaan tepsi läheskään kaikkiin tapauksiin. Siis viruksiin ja loisiin. Toisaalta jos suurin osa on bakteeriperäisiä kuitenkin haluaisin tosi mielelläni hoitaa vaivan kuntoon jos ja kun se matkustaessa iskee. Onko siitä noiden virus ja loisripulien paranteluun haittaa jos kerran sattuu ottamaan niiden kohdalla turhan antibioottikuurin?

Vierailija

Jännä, ettei tässä mainita ollenkaan prebiootteja eli aineita, jotka ovat usein liukenematonta kuitua ja joita probiootit käyttävät ravintonaan. Joku, joka tämän artikkelin rohkaisemana alkaa syödä probioottisia valmisteita saattaa mennä ojasta allikkon, jos tuote sisältää vaikkapa inuliinia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat