Kommentit (4)

Vierailija

Eiköhän se vanhuusbisnes riipu ihan siitä, että meille markkinoidaan yhä enemmän tuotteita ja palveluita siltä sektorilta. Lisäksi ihmiset ovat tulleet entistä valveutuneimmiksi kuluttajiksi ja he haluavat myös hoitaa itseään kotona entistä pidempään, mutta ilman toimittajan luomaa syyllisyyden kuvaa.
Television ääressä viihtyminen ja muut mukavuudet voivat jopa lisätä sopivissa määrin elinvuosia. Aina ei tarvitse pingottaa hikihatussa.

Vierailija

Mulla nousee karvat pystyyn tuosta kirjoitustavasta. Jo eka lause että "Suomi on kusessa" tuo mieleen, että pitäisi sentään jotain rotia olla ilmaisussa, vaikka asiasisältö miten kuohuttaisikin mieltä, kuten näkyy tekevän. Ei tarvitsisi viljellä rumia sanontoja kuten nuorisolta kuulee. Nyt on aikuisten ja kypsän iän väestä kyse.

Aihe on vakava. Vanhusten hoidon tasot vaihtelevat suuresti. Kalliin rahan yksityisissä hoivakodeissa saa parempaa kohtelua kun kunnallisissa laitoksissa. Hoitajia on liian vähän potilasmäärään nähden. Lähihoitajia koulutetaan isot määrät, heillä ei kaikilla ole motivaatiota eikä oikeaa asennetta vanhusten hoitoon. Joukossa on hyviäkin hoitajia mutta töykeitäkin löytyy. Omatoiminen vanhuus on varmasti monen toive ja tavoite. Olen aika hyvinkin kärryillä siitä mitä laitoshoito tänä päivänä on, enkä suurin surminkaan halua hoidettavaksi toisten armoille, jos elän vanhuuden päiviä.

Ei kuitenkaan koko Suomen väki ole niitä "cityvariksia", värittömiä ja surkastuneita. Nuorille aikuisille toivon ruuanlaittotaitoa ja raaka-aineiden osto-oppia, sekä yleistä taloudenhoidon opetusta. Näin voisi ennalta ehkäistä jo nuorissa aikuisissa näkyvää huonokuntoisuutta ja saada heille aikanaan paremman vanhuuden. Perusta terveydelle ja hyvinvoinnille luodaan jo ajoissa.

Itse kuulun myös eläkeikää lähestyvään väkeen, ruuanlaitto ja ravinto-opit on normaalilla tasolla hallussa.

Oikeaoppinen ruoka maksaa enemmän kuin roskaruoka. Lama-aika näkyy ihmisten elintavoissa. Hyvin monessa taloudessa eletään tarjoustuotteilla ja Lidlin mössöillä. Hillomunkki kahvin kera pitää nälkää loitolla jonkin aikaa.

Uraihmisten on hyvä oman rahapussinsa varjolla vaahdota terveelllisen ja monipuolisen syömisen perään, kyllä sen  tärkeyden melkeinpä kaikki tietävät, mutta kaikki eivät pysty toteuttamaan syystä tai toisesta. Ei ole tarpeeksi varaa, kaupppa-apua ei ole aina saatavilla, tai esim. yksin elävät eivät ole motivoituneita kokkailemaan monipuolisesti. Ihan kaikki ei ole aina saamattomuutta tai mukavuuden halua.

Olen tulevaisuuteen toiveikas, että vanhusten hoito saadaan paremmalle tolalle, vaikka liian moni vanhus on jo jäänyt ja tulee vielä jäämään bisneshakuisen, heikkotasoisen hoidon uhriksi.

 

-Maikki-

Vierailija

 Hyvin monessa taloudessa eletään tarjoustuotteilla ja Lidlin mössöillä. 

 

Alapeukku tuli tuosta ylimielisestä lauseestasi.

Vierailija

Enpäs huomannut tuota itse, minun huushollissani nimittäin käytetään paljon niitä "Lidlin mössöjä", ei se siis missään nimessä ollut ylimielisyyttä ! Olen pahoillani, jos joku muukin otti sen leuhkailuna tai ylenkatseena.

Olenpa vaan törmännyt siihen sanontaan parempituloisten sanomana. Heidän, joilla on varaa kokata kalliimmalla taksalla. Käytin sitä jonkinlaisena  kannanottona viestissäni.

 

kiitos palautteesta 7.57

-Maikki-

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat