Kommentit (2)

Vierailija

Tämä artikkeli väitteineen on kyllä pelkkää höpöhöpöä. Kyllä unitutkija Partinen on nyt päätynyt täysin harhaan.

Olen käyttänyt lyhytvaikutteista 3 mg melatoniinitablettia iltaisin jo vuosia juuri siten että otan sen tarvittaessa n 30 min- 1 tunti tai jopa juuri ennen sänkyyn menoa ja se toimii hyvin.

Jos en jostain syystä tuolloin menekään/pääsekään nukkumaan niin tunnen selkeästi sen vaikutuksen ja olo on todella tokkurainen noin parisen tuntia.

Jos jätän melatoniin ottamatta niin uni ei tarvittaessa tule tai tulee huomattavasti myöhemmin jos ollenkaan. 

Kyse ei ole mistään plasebo-efektistä, vaan tämä on täyttä totta, fysiologinen ilmiö. Nukun melatoniinin avulla myös päivisin varsinkin jos vuorokausirytmini on jostain syystä mennyt akuutisti sekaisin ja haluan saada sen palautettua normaaliin.

Tästä syystä melatoniinia käyttävät myös lentoemännät jetlagista toipumiseen, oli vuorokaudenaika mikä hyvänsä. He nukkuvat sen avulla vaikka ulkona olisi täysi päivä.

Onkohan tässä kyse siitä että joku lääketehdas on lanseeraamassa tsopiklonia niin voimallisesti että melatoniini tahdotaan kokonaan ja täysin epäeettisesti syrjäyttää ? Joka tapauksessa juttu haisee!

Vierailija

Mahtaisko olla kyseessä reseptillä saatavan melatoniinin ja reseptivapaan vahvuuden ja vaikutuksen erilaisuus ?

Mieheni sai lääkäriltä melatoniinireseptin jossa on huomattavasti enemmän melatoniinia kuin ilman reseptiä ssatavassa. Lääkäri oli sanonut, että reseptitön aine on toisille tehotonta ja liian lyhytvaikutteista etenkin heille, jotka heräilevät aamuyöstä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat