Kommentit (2)

Vierailija

Toisaalta hormonikorvaushoito suojaa paksusuolisyövältä ja ehkäisee ilmeisesti sydän- ja valtimotauteja. Olen nyt syönyt 8 vuotta hormonikorvaushoitoa. Pelkään tietysti syöpää, vaikka suvussani ei ole kuin isän tädillä vatsasyöpä, tosin oma isäni menehtyi lymfoomaan, hän tupakoi koko ikänsä, olisiko sillä osuutta, samoin sillä, että oli ulkotöissä koko ikänsä, en tiedä. Olen imettänyt kolme lasta, mutta olen myös lukenut, että vaikka lapsia olisi useita ja on imettänyt, silti rintasyöpä on tullut.

Vierailija

Täytyykö pelätä. Jos on harkiten ja tietoisena riskeitä ratkaisun hormoonikorvaushoidosta tehnyt. 

Minun piti oikein laskea vuosikymmeniä kuinka kauan olen korvaushoitoa käyttänyt ensin pillereinä, sitten geelinä ja nyt laastarina. Pääsin kahteenkymmeneenkolmeen vuoteen. Jossakin välissä kokeilin ilma n. kaksi vuotta, mutta en voinut hyvin ja aloitin taas, koska lääkärikin oli sitä mieltä, että elämän laadulla on merkitys, olin samaa mieltä kanssaan.

Voin hyvin, olen aktiivinen ja liikkuva ja tykkään muutenkin pitää itsestäni huolta. Eikä suvuissani ole rintasyöpäriskiä, mutta sydäntautiriski on korkea.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat