Kommentit (3)

Vierailija

Pah! Yli kolme vuotta sitten mainitsin asiasta ensimmäistä kertaa lekurille mahan turvotuksesta. Sen jälkeen useamman kerran. Vasta nyt viime keväänä ottivat asian vakavasti, kun ripuli oli kestänyt jo parisen vuotta, ensin satunnaisia ryntäyksiä sissipashalle pusikkoon, ja nyt lähes vuoden ajan miltei jatkuvana tarve pitää huoli missä lähin vessa. Mutta tuo tutkiminen näyttää vaan kestävän. Jotenkin kuvittelisin että näitä suomen sairaanhoitosysteemeitä voitaisiin melkoisen paljon tehostaa. Jos vaan halua löytyisi. Ja nuo venäläiset arvauskeskuslääkärit, voi luoja, niiden kanssa ei suju mikään. Ei vaikka jotkut osaakin jopa muutaman sanan suomea. Miksi niitäkin poppanaisia ja druideja pitää hakea jostain uralin vuoristokylistä saakka?

Vierailija

Samaa mieltä, vatsavaivoja ei tutkita tarpeeksi nopeasti, melko usein vakavin seurauksin. Vatsa voi olla turvonnut paljon vakavammista syistä kuin paksusuolen häiriöstä, johon vai usein päädytään, kun ei " nähdä tarvetta " tutkia enempää. Samoin närästys on oire usein vakavastakin tilanteesta, ei vain " pikkuva iva. Mutta miten päästä tutkimuksiin tai jos pääsee, miten saada lääkäri uskomaan, että jotain on pahemmin vialla, kun sen useimmin kuitenkin potilas itse vaistoaa, että nyt ei ole kaikki kunnossa. Olen erittäin pettynyt esim. Meilahden hoitoon, viivyttelyä, palaveria, aika kahden viikon päähän, kuukausien ajan tätä. Seurauksella, että potilas on jo niin sairas, että .....

Vierailija

Edelliseen lisään vielä, että potilas oli nuori, joten asenne oli se, että on hakemassa sairaslomaa, juo liikaa jne jne. Jos olisi ollut 70-80- kymppinen, olisi ollut heti erikoislääkärin tutkimuksissa. Selitys sitten oli, että kun yleensä näin nuorella ei ole näin vakavaa tautia, mutta sehän se lohduttaa...lääkärit puolustelevat toisiaan ja selittelevät, että kun se ei välttämättä näyttänyt niin pahalta... Vaikka potilas oli niin laiha ja oksennellut ja kovien kipujen kanssa elänyt kuukausia, että näytti jo huumeveikolta...luotto lääkäreihin ei ainakaan parantunut. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat