Syrjinnän kohteena suomalaiset

Vierailija

Taxellin paradoksi keksittiin Suomessa että olisi jokin perustelu suomalaisten alistamiselle, identiteetin muokkaukselle, rasismille ja Suomen olemattomalle kaksikielisyydelle.

Rasismia, alistamista ja identiteetin muokkausta on aina yritetty perustella eri tavoin mutta aina yhtä huonoin perusteluin.
Lainaus:
RKP:ssa kehitettiin niin kutsuttu "Allardtin-Taxellin paradoksi". Se tarkoittaa kaksikielisyyden ajamista suomenkielisten suhteen, mutta yksikielisten ruotsinkielisten instituutioiden säilyttämistä ja vaalimista. Kielikylpy sopisi näin ollen vain kieli-enemmistölle.
Linkki lainaukseen:
http://www.pakkoruotsi.net/kaksikielisyys.shtml

Taxellin paradoksi tarkoittaa sitä että suomenkielisen pitää oppia ruotsia mutta ruotsinkielisten ei tarvitse oppia suomea.
Taxellin paradoksi on keksitty Suomessa koska missään muualla ei yritetä väittää että 4%n vähemmistö tekisi maasta kaksikielisen.
Taxellin paradoksi osoittaa että Suomi ei ole kaksikielinen maa vaan suomenkielinen maa jossa on pieni vähemmistö ruotsinkielisiä. Taxellin paradoksia käytetään tekosyynä että suomenkielisen identiteetti voidaan muuttaa ruotsinkieliseksi. Todellisuudessa mitään Taxellin paradoksia ei edes ole, on vain rasismia jota yritetään perustella sairailla teorioilla.

Jos ruotsi olisi elinvoimainen kieli Suomessa niin siihen ei vaikuttaisi enemmistön toiminta suuntaan tai toiseen. Mutta ruotsi ei ole elävä kieli Suomessa, eikä Suomi ole elävästi kaksikielinen, niin enemmistön pitää tekohengittää ja varjella sitä pakkoruotsin, virkamiesruotsin ja kaksikielisyyden muodossa.

Tämäkään ei riitä vaan ruotsinkieliselle pitää antaa paremmat mahdollisuudet elämässä korkeamman koulutuksen muodossa.

Taxellin paradoksi osoittaa että ruotsi ei ole juurtunut Suomeen eikä ole oikeasti edes kuulunut Suomeen.

Jos Suomi olisi aidosti kaksikielinen kuten Belgia tai kuten aidosti monikielinen Sveitsi, niin Taxellin paradoksia ei syntyisi.

Belgiassa flaami ja ranska jatkavat elämää rinnakkain ilman mitään Taxellin paradoksia, koska molemmat kielet ovat paikallisia juurtuneita kieliä, joilla on puhujia kaikissa kansanosissa.

Kommentit (10)

Vierailija

Suomipolitiikkojen ja  päättäjien vetelyys  on tilannetta ylläpitänyt.

Nyt  maahantulijoiden  suhteen sama lepseily.

Tätä  ei selitä historia,  talous,  perinteet.  Raukkamaisuus  pitää aihetta yllä.  Sekä  suomalaisten vieraskoreus. Vaikka omat näkee nälkää  niin muille katetaan kahta enempi.

Vierailija

Suomen päättäjät ovat täysin ummistaneet silmät tulevalta kaaokselta. Kun maassamme alkaa etnisten ryhmien mellakat, samoin kuin naapurissa Ruotsissa, haluan kyllä kuulla selitykset tapahtuman jälkeen? Puhutaanko taas yksittäistapauksesta vaikka mellakoijia on useita satoja. Kuten poliisi on tiedotteessaan ilmoittanut, se ei enää kykene vastaamaan kantaväestön turvallisuudesta. Päättäjät kun ovat säästöbuumissa luvanneet vähentää poliiseja, kun heitä päinvastoin pitäisi lisätä. Mielestäni nykyinen hallitus pitäisi saattaa valtakunnan oikeuteen, suomalaisten syrjinnästä, ja eriarvoisesta kohtelusta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Taxellin paradoksi tarkoittaa sitä että suomenkielisen pitää oppia ruotsia mutta ruotsinkielisten ei tarvitse oppia suomea.

Ruotsinkielisistä oppilaista 93,4 % opiskelee suomea A1- tai A2-kielenä. Ruotsinkielisissä kouluissa 90 % valitsee A1-kieleksi suomen ja A2-kielenä sitä opiskelee 3,4 %. 80 % ruotsinkielisistä oppilaista suorittaa ylioppilaskirjoituksissa suomen kielen pitkän oppimäärän kokeen. Suomen kielen opetus ruotsinkielisissä oppilaitoksissa on käytännössä huomattavasti laajempaa kuin ruotsin opetus suomenkielisissä oppilaitoksissa.

(Wikipedia)

Ruotsinkielisen tai jotakin muuta kieltä äidinkielenään puhuvan lapsen pitää opiskella pakkosuomea.

A1 kieli aloitetaan peruskoulun kolmannella, A2 kieli peruskoulun neljännellä ja B1 kieli peruskoulun seitsemännellä luokalla. Useimmat suomenkieliset lapset opiskelevat ruotsia  vasta B1 kielenä.

Vierailija

Joka kerta kun näen Helsingin Myllypuron leipäjonon, en voi olla ajattelematta, Stubbin sanoja, "yhteisen hyvän ja hyvinvoinnin puolesta." Voidaanko enää puhua hyvinvoinnista kun oman maan kantaväestö jonottaa leipäkassia? Joukossa nuoria lapsiperheitä, köyhiä ihmisiä, ja pienellä eläkkeellä olevia ihmisiä. Toivon että, Stubb, Sipilä ja Soini kaikessa suuressa viisaudessaan menevät itse jakamaan näitä kasseja päiväksi, ehkä sitten hyvinvointivaltion suhteen heidänkin silmä avautuvat. Ministerien oma toimeentulo niin hyvin turvattu kaikkine etuineen, että he elävät ihan eri maailmassa, eivät näe mihin suuntaan Suomi on menossa. Veikko Lavin laulussa sanotaan, "jokainen ihminen on laulun arvoinen." Sopii myös ajatusmaailmaan, jokaiselle turvattava kohtuulinen toimeentulo ilman ihmisen nöyryyttämistä ruokajonossa.

Vierailija

Ei näy maahanamuuttajia leipäjonoissa, mutta heiltähän kysytään jopa ruokatoiveet, ja ne on jopa muutettu. Tasan ei käy onnen lahjat, kantaväestö saa onneksi lahjoituksena parasta ennen päiväyksen ruokaa. Mikä tässä yhteiskunnassa on, kun ne jotka ovat aikoinaan tätä rakentaneet, ovat nyt unohdettuja. Moni menettänyt työpaikan, päättäjien myydessä tehtaan ulkomaille, halvemmalle työvoimalle, saaden isommat optiot.

Veera

Kutkuttava ajatus: Alexander Stubb jakamassa ruokakasseja köyhille. Ainakin turvamiesten pitäisi silloin olla paikalla.

Vierailija

Stubb voisi pitää hyvän puheen hyvinvointiyhteiskunnasta vaikka tähän tyyliin.

​"Arvoisat leipäjonossa odottajat, odottakaa mutta älkää pitkästykö, voidaan ottaa vaikka selfie minusta, ehkä se vähän piristää. Muistakaa, että tämä kaikki on yhteisen hyvän, ja hyvinvoinnin puolesta. Teillä on vielä paljon mistä hallitus voi leikata, laitetaan nämä kassit puoleksi, niin siitäkin tulee säästöä. Jos ei yhteiskuntasopimusta tule, joudumme vielä leikkaamaan teiltäkin lisää. Maamme hallitus ei luonnollisestikaan voi osallistua näihin talkoisiin, koska pääomamme on rahastoitu veroparatiiseihin. Ja joudumme nostamaan itsellemme palkkaa, koska uusi sote uudistus työllistää meitä paljon. Lomaedut tulevat myös muuttumaan eduskunnan osalta siten, että neljän kuukauden loman sijasta, pidämme lomaa kuusi kuukautta. Ja arvoisat kantasuomalaiset, tämä kaikki on vain yhteisen hyvän ja hyvinvoinnin vuoksi."

Vierailija

Joo, ollaan hyvinvointivaltio, kuten kolme ässää toitottaa.

Mites ne puoluetuet, pitääkö niitäkin olla? Miksi?

Menkäähän hallitusherrat itseenne. Nautitte kovaa palkkaa ja kurjistatte kansaanne.

Tulee mieleeni edesmennyt Romanian jokin diktaattori.

Vierailija

Voisi Stubin puhe olla tällainen:

Te Suomen vähäosaiset, koettakaa ymmärtää ja osallistua talkoisiin, jotta me Herrat voisimme paremmin.

Mitä te rahalla teette, kunhan pysytte hengissä nippanappa.

Meidän hyväosaisten pitää taata lapsillemme hyvät oltavat.

Rahvas ja työttömät, mitä te olette niin kateellisia.

Suomi on vapaa maa ja täällä saa riistää ja petkuttaa vähempiosaisia.

Pääasia, että Kokoomus pärjää ja rikkaat.

Tukkikaa turpanne köyhälistö.

Suomi on hyvinvointivaltio, ainakin yläluokille.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat