Kommentit (4)

Artsi

18.3.1961  Suomi osallistui ensimmäistä kertaa kuudensissa laulukilpailuissa Cannesissa. Laila Kinnusen Valoa ikkunassa oli toki hieno, mutta Italian  "Al di la" muodostui ikiklassikoksi vasta muiden kuin Betty Curtisin laulamana.  Mm. Suomessa tuolloin erityisen suosittu Umberto Marcato teki siitä oman version.

Luxemburgia edustaneen Jean Glaude Pascalin "Nous les amoureux"-voittokappale oli sekin omalla tavallaan upea.

(Lakkasin seuraamasta viisuja aikoinaan kun pelkät orkesterin korvanneet taustanauhat ja desipelihärpäkkä valosirkuksineen alkoi hallita kisoja. Valtakieleksi vakiintunut englanti vei viimeisetkin intressini koko touhusta.)

Vierailija

 Suomi on aina ja yleensä pitänyt oman linjansa euroviisuissa ja hyvä niin.  Sijoitus ei ole tärkein näissä kisoissa vaan oman, kullekin maalle tunnusomaisen musiikin esittäminen. Jos muut ei tykkää niin siitä viis.

Suosikkini on Viktor Klimenkon vuonna 1965 esittämä Aurinko laskee länteen. Nolla pistettä ja jumbo-sija. Myös Vesa-Matti Loirin nollille jäänyt Huilumies on vertaansa vailla.

Vuosikymmeniä olen ihmetellyt, mikä muuta Eurooppaa vaivaa kun ei ymmärrä hyvän musiikin päälle.

Aaltoska

Minun makuuni eivät nuo Klimenkon ja Loirin esittämät kappaleet ole ollenkaan, mutta kuten tunnettua: makuasioista ei kannata kiistellä.

Äkkiseltään muistan suosikeistani nyt vain Vicky Leandrosin esittämän "Rakkaus on sininen".

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat