Huonekasvitarinoita vaikkapa kuvan kera

Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Kommentit (9)

Vierailija

Onpa hienoja kuvia tuossa vanhassa ketjussa. Mutta jos haluaa pitää sen tässä uudessa piha & puutarha osiossa niin kannattaa kirjoitella tässä osiossa eikä jatkaa vanhaa ketjua koska silloin jatkuu sana on vapaa osiossa ja hukkuu taas kerran sen sekamelskaan.

Vanha elli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Pientä askartelua kaktuksen kanssa.

Vanhapoika oli kasvanut niin korkeaksi, ettei enää pysynyt pystyssä omilla jaloillaan. Niinpä päivänä muutamana katkaisin sen. Annoin latvuksen kuivahtaa pari vuorokautta ja istutin sen uuteen ruukkuun. Tyngän jätin silleen.

Kun en kaupasta löytänyt tarpeeksi pieniä ruukkuja poikasille, aloin kerätä ruukkusalaateista ruukkuja. Tänään vuorasin niitä suunnittelemallani kaarevalla muovilla ja erillisellä pohjasuojalla. Nyt poikaset saavat kasvaa rauhassa ja ehkä jonakin päivänä myyn ne Torissa uusiin koteihin. Lisääkin pikkuisia on tulossa, joten ruukkujen keruu jatkuu.

Kun ikäihmisille ehdotellaan jopa värityskirjoja, niin mielestäni tällainenkin askartelu piristää mieltä, jos sattuu siitä pitämään. Eikä mikään estä tekemästä omia "sapluunoita" muissakaan asioissa.

pitulo1
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Huonekasvitarina: Vinkurainen anopinkieleni alkoi kukkia ensimmäistä kertaa tänä kesänä! Kukka on vaatimattoman näköinen pituutta kasvava "korsi"  mutta sen varteen tulee "kyyneleitä", joiden tuoksu on huumaava, vähän kuin kielon tuoksu mutta raskaampi ja täyteläisempi. Vinkuran sain vuosia sitten sisareltani lahjaksi kun täytin pyöreitä vuosia , se on kulkenut mukanani muutoissa ja ollut välillä niin sanotusti unohduksissa, evakossakin ja nyt päätti palkita minut kukkasella.

Vanhassa ketjussa näyttää olevan myös kukkiva anopinkieli. Lataan silti tähän kuvan omastani vaikka kuva on aika huonolaatuinen.

Mitä kaktuksiin tulee niin minulla oli niitä useita mutta annoin ne kaikki pois silloin kun muutin ulkomaille. Kaktushan on mitä mielenkiintoisin kukka. Minulla on pelkkää positiivista sanottavaa viestistäsi koskien kaktuksia Vanha elli!

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Onpas Vanhalla Ellillä kunnon joukko vauvoja kasvamassa.

Tämä rahapuu on ollut minulla muutaman vuoden, kovin on rähjäinen. Talvet se kituu keittiön ikkunanlaudalla vähässä valossa. Keväällä sekin pääsee mökille kesälomalle ja saa ladattua itseensä voimaa kituutella hengissä seuraavan talven yli. En noin sitkeää kaveria raaski poiskaan heittää....

Vanha elli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hauska tuo pitulon anopinkieli. Monesti tällaiset vähän poikkeavan muodon omaavat kasvit ovat elävämmän näköisiä kuin n.s. tavalliset.

Mökin muori, minä olen joskus onnistunut ihan tappamaan rahapuun. Asiantuntija sanoi minun kastelleen sen hengiltä, kun valaistus ja multa kuulemma olivat kohdallaan.  Hän sanoi kerran, että eniten kasveja tapetaan liikakastelulla ja ylihoitamisella. Väitin hieman vastaan, ettei se ihan noin voi olla, mutta kuulemma on. Oli tai ei, kyllä kuivuuskin tappaa.

Nyt ehkä n. viisivuotias orkideani on tekemässä uutta sukupolvea ja kukkimisessa lie sen vuoksi tauko. Minulla ei ole kokemuksia poikasesta, mutta kai siihen pitää jotakin juurta tulla ennen kuin se istutetaan uuteen ruukkuun. Katson rauhassa, miten se käyttäytyy.

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Tämän sitruunapuun ostin kevättalvella kun se oli täynnään pieniä vihreitä hedelmiä. Mietin mitenhän tuo minulle menestyy kun tunnetusti en omaa multasormea näissä huonekasvi asioissa. Alku ei hyvältä näyttänyt. Hedelmiä kopsahteli puusta päivittäin. Mutta tilanne muuttui alkukesästä kun se pääsi ulos valoon ja aurinkoon, se pukkasi uusia pikku appelsiineja ja nyt ne ovat jo kypsyneetkin. Yhtä hedelmää olen maistanut ja herranjee että se oli kirpeä. Mitenhän puu käyttäytyy kun satoaika on ohitse, kuoleekohan pois?

Vierailija

Ei kuole pois jos kastelee silloin tällöin ja haluaa pitää viherkasvina. Se onkin sitten eri juttu, että antaako sitruunoita ensi vuonna...

Vanha elli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

No se tarttis talvipuutarhaolosuhteet, eli huoneen jossa olisi valoa ja patteri suljettu. Aika haastavaa nykypäivän asunnoissa. 

Viherkasvinakin lisävaloa marraskuulta eteen päin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat