Sivut

Kommentit (18)

Sanna Joki

Kiitos kauniista kirjoituksesta ! He tulevat meille opettamaan iloa mikä suomalaisesta kulttuurista monilta puuttuu. Ilo mikä tulee ilman keinotekoisia konsteja.

Vierailija

Hienoa nauvolaiset, teitä on innostanut, pääosa turvapaikanhakijoista on kuitenkin prosentuaalisesti yksin tulleita miehiä. Jotta turvapaikkatilanteesta saataisiin oikeampi kuva, niin tekisittekö seuraavaksi jutun, jossa selvitellään tilanne ns. normaalijakaumalla, eli missä turvapaikanhakijajakauma on miesvoittoinen, esimerkiksi Siilinjärvi tai Vihti tai vaikkapa Forssa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koirasta näkee, että se on kauhusta kankeana. Koira vaistoaa, että on saastaa tuon muslimin mielestä. Hauva parka.

Sinuna häpeisin asennettani noita ihmisiä kohtaan.

Ihanaa kun on olemassa tällaiset ennakkoluulottomat nauvolaiset!

Vierailija

Missäs ne jutut kun Nauvolaiset vapaaehtoisesti toisivat iloa omille vanhuksille? Ei taida kiinnostaa.

-valone-Käyttäjä698
Seuraa 
Liittynyt11.3.2016

Miksi ihmiset eivät saisi vapaasti kulkea, hakea hyvän elämän sieltä mistä haluavat?

Toki oletamme ja odotamme heidän oppivan pian kielemme ja elättävän itse itsensä ja perheensä samassa suhteessa kuin muut Suomenmaan kansalaiset. Minusta tuo olisi vähimmäisvaatimus.

Vierailija

Toimitus, miksi poistatte kriittisiä kommentteja? Mikä niissä on asiatonta? Mielestäni olivat ihan faktapitoisia. Saisiko tähän vastauksen? Juuri tällä tavoin MV - lehti saa lukijoita kun asiallista mutta kriittistä turvapaikkakeskustelua estetään!

Vierailija

Kokeillaan, jos tämä kommentti nimimerkille "valone" saisi jäädä, edellinen kun poistettiin. Eli uskoisin, että valtiot eivät salli kaikkien vapaata kulkua, koska maailmassa on niin paljon kehitysmaita, josta tulisi voisi tulla valtava massa siirtolaisia. Valitettavasti valtiot eivät siis toimi yksilötasolla. Esimerkkinä; Intiassa on 1,2 miljardia, Irakissa 31 miljoonaa asukasta, samoin kuin Afganistanissa. Koko Afrikassa reilu 1 miljardia, eli näitä kehitysmaita on valitettavan paljon, josta varmaan moni haluaisi tavoitella parempaa elämää teollisessa maassa. Ongelma on, että valtioiden kantokyky ei riitä, esimerkiksi Suomi on nyt jo laittanut lähemmäs miljardi euroa (näin eri lähteet arvioivat) turvapaikanhakijoihin, joita tuli 35 000. Mitä tapahtuu kun ensi vuonna tulisi vaikkapa tuplasti sama määrä? Leikataanko lisää vanhuksilta ja lapsilta? Sanoitte myös, että turvapaikanhakijoiden tai muiden siirtolaisten pitäisi elättää itsensä. Näin olisikin tarkoitus mutta ensinnäkin, Suomessa on jo n.400 000 työtöntä, mistä työtä lisätulijoille? Lisäksi valitettavasti tiettyjen ryhmien työllistyminen on hyvin heikkoa, esimerkiksi Suomeen tulleiden somalien työllistymisprosentti on yhä todella heikko. Esimerkit Saksasta ja Ruotsista kertovat, että myös näiden pääosin Suomeenkin tulleiden irakilais ja afgaani miesten työllistäminen on myös todella heikkoa. Kaiken lisäksi turvapaikanhakijat saavat etuja joita kantasuomalainen ei saa, esimerkiksi akuutin hammashoidon yksityisellä. Tämän kustantavat suomalaiset veronmaksajat. On todella harmi, että asioita pitää mitata rahassa mutta valitettavasti valtiontaloudessa toimitaan näin. Eli on tarkistettava mihin ja kuinka paljon rahaa on käytettävissä. Itse käyttäisin enemmän vanhusten, lasten ja sairaanhoitoon ja lopettaisin tämän selkeän turvapaikkahyväksikäytön, jotkut ovat hyötyneet turvapaikkabisneksestä Suomessakin ja asia näkyy yhä jatkuvan kuten MOT ohjelmassa todettiin. Olisi kiva, jos toimitus ei poistaisi tätä kommenttia mutta toki teette niin kuin haluatte omassa lehdessänne.

-valone-Käyttäjä698
Seuraa 
Liittynyt11.3.2016

Olet oikeassa, rahoituspolitiikkamme turvapaikanhakijoihin ja maahan muuttajiin on liian antelias. Minusta se on suorastaan karannut käsistä.

Ihminen tahtoo olla ihmiselle hyvä, noin pääpiirteittäin. Mutta kun  tämä muutto on vuosi vuodelta laajentunut, lisääntynyt, on sille asetettava rajoja, se on selvä. Jos ei toimisi näitä kuljettajia jotka lastaavat heitä merien yli. Se toiminta on rikollista ja se olisi estettävä. 

Ilmeisesti heillä on niin hunot tulevaisuuden näkymät elämässä, että kielitaidottomuudesta huolimatta uskaltavat lähteä paremman toivossa. Missähän se isänmaanrakkaus olisi! Jos tämä paremman toivo lakkaisi olemasta, eli heille ei oltaisi niin yltäkylläisen suopeita rahallisesti, eivät he tänne pohjolaan tulisi, se on varma.

Vierailija

Kiitos valone asiallisesta vastauksesta! Mukavaa, että kaikkia kriittisiä kommentteja ei poisteta. Olen itse varsin kärkäs kirjoittamaan tämän asian tiimoilta mutta olen lopen kyllästynyt lukemaan tällaisia artikkelin kaltaisia tekstejä. Positiivisuudessa ei ole mitään pahaa mutta nyt ei nähdä metsää puilta. Tuntuu, että mikään lehti ei kirjoita kriittisesti tästä asiasta vaan poimii yksittäisiä tunteisiin vetoavia juttuja ja kylmät faktat ja kokonaiskuva jää näkemättä. Vantaan Sanomat teki muuten hyvän jutun, jossa verrataan nyt köyhille annettavaa valtion avustusta turvapaikkamenoihin; tuolla "poikkeuksellisella" avustuksella Suomen köyhille vastaanottokeskukset pyörisivät 17 päivää. Eli siinä vertailukohtaa miten Suomessa kohdellaan köyhintä kantaväestöä ja miten "vieraita". Olen valitettavasti menettänyt uskoni sekä suomalaiseen tiedonvälitykseen, että politiikkaan. Laitan vielä linkin professorin ajatuksia blogiin, joka taustoittaa tuntemuksiani http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2016/10/propaganda-puree-tehokka...
Yst. Terveisin, valonelle vastannut :)

Vierailija

Korjaus edelliseen kommenttiin; vastaanottokeskukset pyörisivät 17 tuntia tuolla "ainutlaatuisella" avulla mitä hallitus nyt antaa suomalaisille köyhille. Tämä on todella pöyristyttävää. En ymmärrä miten hallitus kehtaa kohdella omia kansalaisiaan näin. Kuvottavaa. Yst. Terveisin, valonelle vastannut

Vierailija

Sanna Joki kirjoitti:
Kiitos kauniista kirjoituksesta ! He tulevat meille opettamaan iloa mikä suomalaisesta kulttuurista monilta puuttuu. Ilo mikä tulee ilman keinotekoisia konsteja.

Se ilo on estetty tässä kulttuurissa. 

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat