Kommentit (1)

Vierailija

Kuinka todellisena pidätte toimittaja ja TK mies Veikko Ennalan teosta: Vaimo jonka minulle anoit.

Pidin toimittaja Ennalan kirjoitustyylistä. Se oli eräänlaista jo muinaisen SMP johtajan suorasukaista juttelutyyliä -60 luvulta. Kuka vielä sattuu muistamaan tämän toimittajan. Hänen suurin saavutuksensa oli mm.ssa HYMY-lehden tunnetuksi tekeminen. Urpo Lahtisella oli ilo tai suru pelastaa toimittajansa jokseenkin aina hyvin akuutista rahapulasta joka myöhemmin alkoholin hallitessa päivitaistä toimintaa muodostui krooniseksi.

Arvelisin jotta mainittu kirjakin olisi tehty lisäansioiden toivossa. Ennalan kirjoittaman päähenkilön vaimolla oli eräänlainen oma diagnoosi jota hänen alkoholiin sortuva miehensä sairasti. Alzheimer, vakava mielisairaus, skitsofrenia tai muu henkinen sodasta saatu väkivaltainen mieliala. Vaimon vapaudenkaipuu oli siinämäärin vahva jotta aviopuolison annettiin olla siinä uskossa jotta hoitoon heti ja pian.

Hoitojaksojen jälkeen kotiin ja näin kierre jatkui yhä uudelleen pakkolääkintään ja pyrkimyksenä päästä lopullisesti eroon alkoholistimiehestään. Leskenä eläminen olisi ollut huomattavasti helpompaa kuin hoitajana sairaaloissa.

Olisko voinut olla jonkinverran totuutta koska vaimolla oli kokemusta työnsä puolesta päivittäin. Omavaltaisesti varastetuilla lääkkeillä aikaansaatua sekavuustilaa hyväksikäyttäen onnistuikin miltei
.
Voisiko lääkäri vastata mielipiteellään tähän fiktioon josta oli tulla todellista sairautta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat