sappirakon poisto ja sen jälkeiset oireet

Vierailija

Minulta poistettiin sappirakko 18.2.2014 patologin lausunto oli krooninen sappirakontulehdus. Viikko meni hyvin sitten alkoi todella kovat vatsakivut ja ns sappihapporipuli. en pysty syömään koska vatsassa on kokoajan tunne että se repeää ja on täynnä. Olen käynyt päivystyksessa ja on tehty myös vatsalaukun tähystys. Mielestäni minun ruoansulatus ei toi laisinkaan. Mistä apua, olen todella epätoivoinen, koska kivut ovat kovat ja tunne että vatsa repeää vaikka en söisikään.

Kommentit (6)

Vierailija

Pitänee vaan kääntyä lääkärin puoleen asiassa. Itseltäni on poistettu sappirakko jo vuosia sitten, eikä ole ollut mitään harmia. Joskus joku ruoka voi närästää, mutta kaikenkaikkiaan ei ole ollut ongelmia
uskis♥

Vierailija

eli minulle on tehty tähystys ja magneettitutkimus leikkauksen jälkeen. Vaiva liittyy selkeästi siihen että en voi syödä koska ruoansulatus ei jostain syystä toimi ja sappiripulia vain tulee. Kysyinkin jos jollakin olisi ollut samanmoista vaivaa.

Vierailija

Poistettu on. Sen jälkeen on muutamia ruoka-aineita jotka eivät sovi kuin omena, punainen liha, kaikki paistetut ruuat, eläinarasvat varsinkin antaa oireita. Tuore pulla, yksi kaikkein pahin, kaasua ja turvotusta, närästystä.
Kokeilun kautta löytää mikä sopii, niin minä tein ja voin hyvin.

Vierailija

kiitos. Minulla on vain ongelma etten voi syödä oikein mitään. Vatsa on turvonnut tai tunne että se repeää vaikkakin olisin syönyt todella pieniä määriä, eri ruoka-aineita kokeillen mutta aika liemi/keittolinjoilla. Kävin ostamassa ruoansulatusentsyymeejä jotka hiukan auttavat. Luin muilta palstoilta että sappiripulista voi tulla pysyvä vaiva. Leikkauksesta on nyt kuukausi ja edelleen vain ripuloin. Olen myös kokeillut cuplatonia, mutta ilmaa ei näyttäisi olevan.
Mutta kiitokset kaikille jotka jaksavat vastata ja on ollut samanmoista ongelmaa, kaikki neuvot ja ohjeet tarpeen.
Lisään vielä, että sappirakon poiston jälkeen vatsa on tähystetty.

gluteeniton

tämä on vanha viestiketju, mutta   ONKO KELIAKIA JO tutkittu.  Minulla sappirakon poiston jälkeen alkoi jatkuva ripulointi.  Onneksi oli fiksu lääkäri, joka ymmärsi tutkia veriarvot, joista paljastui KELIAKIA.   

Vierailija

Minulla on aivan samat oireet ja tähystys on tehty ja keliakia tutkittu, mutta sappiripuli on päivittäinen ongelma. Olen yrittänyt kokeilla mikä tai mitkä ruoka-aineet vaikuttavat, mutta mitään ei oikein voi osoittaa aiheuttajaksi. Alan olla jo epätoivoinen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat