Anja 64: "Sydäninfakti tuli yllätyksenä ja ilman rintakipuja"

Kommentit (10)

Vierailija

Suosituksia pienempi veren D-vitamiinipitoisuus altistaa aivoinfarktin kehittymiselle, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tätä ennen D-vitamiinin vähyys on yhdistetty mm. sydän- ja verisuonitautien riskiin, mutta aivoinfarkteja ja muita aivohalvauksia koskevat tulokset ovat olleet epäselviä.

Osteoporoosissa kalsiumia liukenee luista ja kertyy verisuonten seinämiin, jossa vaarana (mm. sydänkohtausriski) tai pehmytkudoksiin kuten aivoihin (mm. MS-tauti ja dementiariski).

Tutkimuksessa riski sairastua aivoinfarktiin oli suurentunut naisilla, joiden veren D-vitamiinipitoisuus oli keskimäärin 35 nmol/l, kun vertailukohtana olivat naiset, joiden pitoisuudet olivat keskimäärin 77 nmol/l. Suomessa normaaliarvona pidetään noin 40–80 nmol/l:n pitoisuuksia, joka on aivan liian alhainen.

Yhteydet havaittiin mittaamalla veren D-vitamiinipitoisuudet vajaalta viideltäsadalta keskimäärin 60-vuotiaalta aivoinfarktiin sairastuneelta naiselta. Heitä verrattiin yhtä moneen terveeseen ikätoveriin. Sama tulos tuli aikaisempien tutkimusten tuloksia yhdistelleessä meta-analyysissä, joka perustui 1 200 aivohalvauspotilaan tietoihin kuudesta eri tutkimuksesta.

Uutispalvelu Duodecim

Mitä vähemmän seerumissa on D-vitamiinia, sitä jäykemmät ovat valtimot, osoittaa uusi suuri kansainvälinen tutkimus. Yhdysvaltain terveysviraston rahoittamaan tutkimukseen osallistui yli 1200 terveen kirjoissa olevaa noin 70-vuotiasta henkilöä. Tulokset puoltavat D-vitamiinin käyttöä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja hoidossa.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2362

Kööpenhaminan yliopistosairaala mittasi yli 10 000 naisen ja miehen seerumin D-vitamiinin pitoisuuden (S-D-25) ja seurasi heitä 29 vuotta. Sinä aikana kuoli 6747 henkilöä ja 3100 sairastui sepelvaltimotautiin ja 1635 sydäninfarktiin. Sairastuneiden ja kuolleiden S-D-25 oli pienempi kuin terveinä säilyneiden. Tulokset puoltavat viranomaissuositusta runsaampaa D-vitamiinin käyttöä ruoan lisänä. S-D-25:n viitearvo on 75–150 ja turvaraja 400 nmol/l. EU nosti äsken D-vitamiinin päiväannoksen rajan 100 mikrogrammaan (µg).

Tutkimusta johti tohtori Peter Brøndum-Jacobsen, ja aineistona oli 10 170 tavallista tanskalaista naista ja miestä, jotka eivät käyttäneet D-vitamiinilla rikastettuja elintarvikkeita. Tutkitut osallistuivat Copenhagen City Heart Studyyn. Seerumin D-vitamiinin pitoisuudet (S-D-25) mitattiin ja luokiteltiin neljään ryhmään pienistä suuriin. Alimman neljänneksen lukemat korreloivat sepelvaltimotaudin, sydäninfarktien ja ennenaikaisen kuoleman riskiin. Alimpien arvojen ryhmässä (<25 nmol/l) sepelvaltimotaudin riski oli peräti 40 prosenttia, sydäninfarktin riski 64 % ja varhaisen kuoleman riski 57 % suurempi kuin viitearvojen mukaisten S-D-25-lukemien ryhmässä (?75 nmol/l). Sepelvaltimotaudin ja sydäninfarktin kombinoitu riski oli lähes kaksinkertainen (81 % suurentunut). Sydäninfarkti (sydänlihaksen salpauspesäke) johtuu siitä, että sepelvaltimot ahtautuvat ja/tai tukkiutuvat.

Samat tutkijat osoittivat aikaisemmin samasta Copenhagen City Heart Studyn aineistosta, että matala S-D-25 (<25 nmol/l) liittyy aivohalvauksen riskiin (Annals of Neurology 2012). Tällaiset pitoisuudet ovat Suomessakin yleisiä henkilöillä, jotka eivät nauti D-vitamiinia ruoan lisänä.

Tutkijat analysoivat vastaavia tuloksia muista tutkimuksista, joita kertyi yhteensä 17–18 kappaletta. Niissä matalimman neljänneksen S-D-25-pitoisuudet liittyivät 39 % suurentuneeseen sepelvaltimotaudin riskiin ja 46 % suurentuneeseen kuoleman riskiin (verrrattuna suurimman pitoisuuden neljännekseen). Samoin aivohalvausten riski suureni sitä mukaan kun S-D-25 pieneni. Nämä muut tutkimukset siis vahvistivat tanskalaisen aineiston havaintoja: D-vitamiinin puute on yleinen ja lisää huomattavasti sydäntautien ja kuoleman riskiä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2394

Largest epidemiologic study to date links low vitamin D to CVD risk
http://www.theheart.org/article/1451199.do

Pohjois-Karjala -projektissa noudatettu rasvavalistus ei ole koskaan perustunut pätevään tutkimustietoon, vaan virheellisiin oletuksiin ja uskomuksiin.

http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000032.full

http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/03/18/taas-uusi-tiedekatsa...

Vierailija

Keiju Alentaja, Becel Proactive ja Benecol lisäävät oleellisesti sydänkuolemia. Niiden väitetään laskevan kolesterolia sisältämiensä kasvistanoleiden ansiosta. Kasvistanolit ovat kasvimaailman kolesteroleita. Stanolit imeytyvät suolistosta syrjäyttäen kolesterolin. Mutta kaiken mainostetun hyvän sijaan on todettu, että stanolit hapettuvat elimistössä 140 kertaa enemmän kuin varsinainen kolesteroli. Hapettunut kasvistanoli on yhteydessä siten sydänkuolemiin.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2642922/
http://www.jlr.org/content/49/7/1511.full

Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo varhaisnuoruudessa, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle. FDA varoitti vuonna 2012 statiinin haittavaikutuksista ihmisten kognitiivisiin toimintoihin. Lääkkeen todettiin aiheuttavan muun muassa muistin menetystä ja sekavuutta.

Ennen statiinilääkityksen määräämistä pitää tiedostaa, että statiini aiheuttaa myös harmaakaihia. Silmäterän kalvot tarvitsevat korkean kolesterolipitoisuuden, jotta eivät sameutuisi. Kun statiini alentaa kolesterolitasoa, silmäterän kalvon läpinäkyvyys alkaa heiketä ja harmaakaihi kehittyä. Matalan kolesterolitason vaikutus harmaakaihin normaalia nopeampaan syntymiseen on todettu sekä eläinkokeissa että ihmistutkimuksissa.

Lihaskipujen lisäksi kolesterolilääkitys vaikuttaa aivotoimintaan – Aivojen magneettikuvaus paljasti merkittävän eron aivotoiminnassa ennen statiinien käyttöä ja käytön aikana.

Tanskalaistutkimus kertoo statiinin aiheuttamista hermostosairauksista. Sen mukaan statiinia korkeintaan kaksi vuotta käyttäneillä oli 14-kertainen riski saada ääreishermostosairaus verrattuna niihin, jotka eivät käytä statiinia. Kun statiinin käyttö oli jatkunut yli kaksi vuotta, riski nousi 26-kertaiseksi. Lähde: Statiinin uhrit, Atar, 2013

Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!

Pohjois-Karjala -projektissa noudatettu rasvavalistus ei ole koskaan perustunut pätevään tutkimustietoon, vaan virheellisiin oletuksiin ja uskomuksiin. Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reakoi, eikä tee asialle mitään?

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Vierailija

Vuoden 2010 myydyin lääke koko maailmassa oli kolesterolilääke Lipitor.

Statiinien haitat:
https://www.facebook.com/christer.sundqvist/posts/10152022583088171?stre...

"Toimin aikoinaan 25 vuotta tk-lääkärinä Itä-Suomessa. Jouduin seuraamaan tätäkin statiinirallia läheltä ja määräämään sitä potilaille pitkin hampain. Ohjeista ei voinut poiketa, muuten olisi ollut työpaikka vaarassa. Saahan statiineilla laborotatorioarvoja jonkunverran "korjattua". Ja käyttäjälle ehkä tulee sitä kautta turvallinen olo. Muita hyötyjä en havainnut. Tämä ralli olisi todella lopetettava!! Ei voi olla että joka kymmenes tavitsee statiinin. Auttaisiko jos jokainen statiinin käyttäjä ottaisi asian vakavasti puheeksi seuraavalla kontrollikäynnillään lääkärin kanssa?
Tai ne, joilla ei vielä ole statiinia, vaatisivat perusteluita että miksi ei ole? Tällaista hiostamista meitä lääkäreitä kohtaan mielestäni myös tarvitaan."

Entinen terveyskeskuslääkäri Itä-Suomesta

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

Vierailija

Siinäpä yllä taas kerran tuli kilometritolkulla kaupallisia tiedotteita.
Eikö tekstimainonta ole enää kiellettyä.

Nimim. tolosen tuotteita karttava

Vierailija

Lainaus:

Siinäpä yllä taas kerran tuli kilometritolkulla kaupallisia tiedotteita.
Eikö tekstimainonta ole enää kiellettyä.

Nimim. tolosen tuotteita karttava

Voithan muuttaa etelään, niin ei tarvitse syödä D-vitamiinia purkista ;)

Muuta meren rannalle, niin voit itse kalastaa kalasi.

Varmista, että luontoa on riittävästi ja sademetsää, jotta saat kaiken ruokasi ihan itse haettua sieltä.

Hyvää matkaa.

Vierailija

Keskustelun aloittajalla on ilmeisesti korkea kolestroli koska hoitava lääkäri on määrännyt lääkkeen hänelle.
Ei aina tarvitse olla edes ylipainoinen,voi olla perimästä kysymys.
oiretta voi tietenkin hoitaa jonkin verran myös ruokavaliolla.
Olen kokenut sen omakohtaisesti.
Kiireisen työelämäni takia en paneutunut terveyteeni,söin mikä maistui,tosi epäterveellisesti.
Kolestroli oli koholla,omalääkärini määräsi staniineja.En voinut niitä käyttää lihassärkyjen takia.

Napsin opin päin primaspania varmuudeksi sydänsairaan mieheni purkista.Uskon vieläkin että näin pelastin henkeni.
Sain yllättäen yöllä levossa kovan rintakivun.tutkimukset osoittivat että oli ollut lievä sydänkohtaus ja sairastan Sepelvaltimotautia.Nyt on lääkitys kohdallaan ja terveellinen ruokavalio myös ,elämä jatkuu ja aurinkokin taas paistaa.

Vierailija

Sairastin infarktin puolisen vuotta sitten,kivuttoman.Kolesteroliarvoni silloin kokonaiskolesteroli 4,5.Sairaalasta lähdin mm.simvastatin 20mg ja primaspan100mg reseptein.Nyt on simvastatin puolitettu kymmenenmilligrammaiseksi ja primaspania otan nyt 50 mg kun tuli mustelmia,taitaa tulla vieläkin.Sokeriarvoni on nyt kohonneet hieman ,voiko johtua simvastatinista?Ihmetyttää ja mietityttää nämä lääkkeet onko todella tarpeen syödä,etenkin kolesterolilääkettä mietin syönkö vai en.Olen hieman yli kuusikymmppinen.

Vierailija

Ainoa potilasryhmä, jolla on merkitystä kolesterolin vähentämisellä, on familiaarista hyperkolesterolemiaa sairastavat, eli ne, joilla geneettisen perimän vuoksi maksa muodostaa huomattavasti liikaa kolesterolia. Muille, eli suurimmalle osalle suomalaisista ja 99%:lle kolesterolilääkkeitä käyttävistä kolesteroliarvojen keinotekoinen pienentäminen on terveydelle haitallista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat