Käytän ruoanlaitossa paljon tuoretta villirucolaa, mutta italialaiset muovipurkkiin pakatut rucolat pilaantuvat muutamassa päivässä. Onko mitään keinoa pidentää rucolan säilyvyyttä, jotta en aina joutuisi heittämään loppuja roskakoriin?

Rucola todella nahistuu nopeasti avonaisessa pakkauksessa. Säilytä rucola avaamisen jälkeen tiiviissä muovipussissa jääkaapissa. Ilmatiivis pakkaus ja viileys pidentävät rucolan käyttöikää. Olen joskus silpunnut hieman nuokahtaneen rucolan kuumaan keittoon tai pataan valmistuksen loppu vaiheessa. Rucola-silppu on antanut mainiosti makua ja väriä ruokaan. Pieniin talouksiin suosittelen ruukkurucolaa, joka kestää käytössä pitempään.

Vierailija

Rucolan säilytys

"Kotona salaatti kannattaa säilyttää muovipussin sisällä jääkaapissa, erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä ja kasviksista, koska etyleeni veltostuttaa salaatinlehdet. Eniten etyleeniä tuottavat tomaatti, melonit, avokado, luumu, nektariini, persikka ja monet eksoottiset hedelmät." http://www.yhteishyva-ruoka.fi/raaka_aineet/vihannekset_sienet_marjat/ru... lisää rucolasta tässä linkissä
Lue kommentti