Haluaisin tietää tästä rintaneulasta kaiken mahdollisen... Sain sen isoäidiltäni Kalevala-korurasiassa, mutta en ole varma onko se alkuperäinen rasia. Epäilen kyseessä olisi Kupittaan Kullan koru. Minkä arvoinen koru mahtaa olla?Jassu

Totisesti kysyjä on tehnyt oivaa salapoliisityötä. Korun on suunnitellut kaivertaja Elis Kauppi, joka parin kultasepän kanssa perusti Kupittaan Kulta Oy:n 1945 Turkuun. Yhtiön läpimurto tapahtui 1950-luvulla, kun Kauppi sai käsiinsä Ylämaan spektroliitista hiottuja kiviä. Spektroliittikoruista tuli sensaatio Suomessa ja ne saivat paljon huomiota ulkomailla.

Kysyjän korun leimat kertovat, että rintaneula on leimattu Helsingissä 1962 ja se on hopeaa, pitoisuus on 916/1000. Yksi leimoista on Kupittaan Kullan ”monogrammi”.

Korun kiveä en ala arvailla, koska valaistus-olotkin muuttavat herkästi korukivien väriä. Varmaa kuitenkin on, että tämä kivi ei spektroliittia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Käypää arvoa on vaikea sanoa. Suomessa Elis Kaupin korujen hinnat ovat muutamasta kympistä sataan euroon. Ebayssä hinnat ovat muutamasta kympistä pariin kolmeen sataan dollariin. Siellä se on kysyjänkin perintökorun arvo jossakin noiden haarukoiden sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naisten sivusto, mutta koruista näin lyhyt ketju.
Aihe olisi kiintoisa koska olen pahetta harrastanut. Joitakin isompia pistänyt eteenpäin mutta jonkin verran eri kivistä hiottuja, koottuja helminauhoja. Pöydällä oottaa hiomista muutama harvinainen löytö

Hei, koru ei ole Elis Kaupin suunnittelema, vaan nimikirjaimet HK = Heikki Kaksonen, joka
suunnitteli koruja mm. Kaunis Korulle KK, jonka sittemmin osti Kaleva Koru.
Kivi on ametisti. Leimat tarkoittavat 916H = hopean pitoituusleima, HK = tekijänleima,
I7= vuosileima eli 1962, vene = paikkakuntaleima eli Helsinki.
Koru on erinomaisen kaunis kaikessa eleettömyydessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla