Mikähän mahtaa olla tämä tuoli, en ole löytänyt siitä oikein mitään tietoa? Onkohan harvinainen tai arvokas? Takana on teksti Made in Finland Wilh. Schaumann design: Carl-Johan Boman pat. pend.
Jouni

 

Suunnittelija Carl-Johan Boman oli Bomanin huonekalutehtaan tuotannon aloittaneen Nikolai Bomanin poika, jonka isä koulutti sisustusarkkitehdiksi. Carl Johan otti Bomanin tehtaan hallintaansa 1919, mutta kysyjän tuolin hän suunnitteli Wilh. Schaumanin metsäteollisuusyhtymälle, luultavimmin joskus 1930-luvuilla paikkeilla.

Vaikka Carl-Johan Bomanista on vaikea kaivaa esiin mitään tietoja, häntä pidetään huomattavana suunnitelijana, jonka huonekaluja löytyy tänä päivänä monien kansainvälisten huutokauppatalojen design-osastojen listoilta. Hänen yksittäisten tuoliensa lähtöhinnat ovat muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Kysyjän tuoli on yksinkertainen, pieni huonekalu, se kuulunee hintahaitarin alapäähän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pat(ent) pend(ing) tarkoittaa, että tuotteelle on haettu patenttia, mutta sitä ei ole vielä kyseisen kappaleen valmistusajankohtana ehditty myöntää

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla