Minkä arvoinen on Essi Renvallin tekemä pieni veistos? Sen korkeus on 21 ja leveys 24 senttiä. Takana on signeeraus ja numeroita, voiko kyseessä olla vuosiluku? Veistos on ilmeisesti savea, ontto sisältä, lasitettu. Lasitus on kauttaaltaan hienonhienoa seittiä.Tuulia

<ET kuva smallarticle />

Essi Renvall (1911–79) on tunnetuimpia kuvanveistäjiämme. Hän teki mm. suuren joukon julkisia teoksia. Kuvan perusteella on mahdoton sanoa, onko veistoksen materiaali keramiikkaa vai kipsiä.
Lasitteen seittimäisyys, krakeloituminen, on syntynyt vuosikymmenten aikana, kun lasiteaines ”säröilee”. Samaa näkee myös vanhoissa fajanssiastioissa. Joskus taide- ja koriste-esineisiin on tarkoituksella tehty krakeluuripinta, mutta tässä ei ole sellaisesta kyse. Numeroista ei synny vuosilukua, vaan kyse on jostakin koodista.
Renvall on ilmeisesti tehnyt useita veistoksia, joissa on sama malli kuin kysyjän esineessä – myös pronssisia, jotka ovat aina hintavampia kuin kipsistä tai keramiikasta tehdyt. Kysyjän veistoksen päivän hinta on 300–400 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla