Löysin nämä ihanuudet kolmella eurolla kirpputorilta. Kyseessä taitaa olla Arabian irja? Ovatko kahvikannu ja sokerikko arvokkaat?
En ole ennen nähnyt Irja-sarjan kahvikannua myynnissä missään. Ja tuo sokerikko, onhan sekin Irja-sarjaa, vaikka siitä puuttuu kyljestä joko se hymyilevä tai itkevä merkki?
Lisäksi sokerikon alareunassa on jotain harmaata, yritetty ehkä korjata? Minkä arvoinen esinepari on?Janttu

Hetkeksi meni sormi suuhun: hymyilevä ja itkevä merkki? Sitten ymmärsin, että kyse on Irja-koristeen girlandeista eli kukkakaarista.

Reinhard Richterin suunnittelemaa Irjaa tämä on, tuotannossa 1940–47. Lisäksi samaan AS-sarjaan on olemassa epälukuinen määrä muita koristeaiheita.

Kyllä Irjaa on näkynyt kiitettävästi ainakin pääkaupunkiseudun kirpputoreilla. Kaikkia osia on kaupan, sekä ruoka- että kahviastioita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisesti ostit esineet, koska kahvikannu ja sokerikko ovat kuitenkin kahviastiaston kalleimpia osia. Olet kuitenkin varmaan huomannut, että molemmissa esineissä on hiukan vikaa: hiushalkeamia ja harmaata korjausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta pidäpä tallessa, ei näitä lisääkään tehdä eikä arvo ainakaan pienene.

Olen kyllä,hyvinkin selvillä hinnoista.
Antiikkikaupat kiskovat mielettömiä hintoja näistä Arabian vanhoista astioista.
En ihan niin,mutta en toki anna,vaan myyn;)
Tuo ns.Tuulimyllykannukin on netin Astia Taivas.fi nimisessä nettikaupassa 182 ekua,mutta sellaisiin en lähde.
Joitain toki pidän itselläni,mutta kun suvun kummaltakin puolelta,äidin ja isän vanhempien vanhemmat ovat jo säilyttäneet,niin ennenkaikkea tunnearvon mitalla myyn.On pakko,ei mahdu uuteen paikkaan.
Laitan nyt kuvia kumminkin,hinnoista saa tehdä tarjouksia;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla