Olen parikymmentä vuotta sitten saanut mummoni jäämistöstä kauniin vadin, minun silmissäni ainakin kauniin. Otaksuisin, että mummoni sai sen läksiäislahjaksi Arabian tehtailta. Pohjassa on merkintä Made in Finland ja kirjain, joka taitaa olla Z. Vatiin on maalattu vaunuja työntävä nainen, ulkopuoli on yksivärinen. Vadin halkaisija on 24 senttiä. Olisi mukava tietää kuka vadin on tehnyt ja milloin. Rahallinen arvokin olisi mukava tietää, vaikkei minulla ole mitään haluja luopua vadista. Ennemminkin se pitäisi viimein saada ripustettua seinälle tai laitettua telineeseen ihailtavaksi. Merivee

Vati ei ole Arabian tehtaan tuotantoa, vaan tekijä on Kupittaan Savi (1918–1969).

Vadin on maalannut 1950-luvulla Laila Zink (signeerauksessa ovat yhdistetyt kirjaimet LZ), joka on keräilijöiden keskuudessa Kupittaan suosituimpia koristemaalareita.

Erikseen palkattuja taiteilijoita Kupittaalla ei toki ollut (muutama työ kyllä tilattiin Wäinö Aaltoselta), vaan saviosakeyhtiön työntekijät tekivät omaehtoisen kiinnostuksensa pohjalta myös koriste-esineitä arkityönsä ohella. Esineen päivän hinta on 100–150 euron tietämissä, jos vati on ehjä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla