Minulla on kuolinpesästä tulleita Gardnerin tehtaan kahvikuppeja, yhteensä 8 kuppia ja 10 aluslautasta. Onkohan näillä antiikkiarvoa?Pekka

Kupit on tehnyt Gardnerin posliinitehdas 1800-luvun jälkipoliskolla. Gardner oli Venäjän toiseksi vanhin posliinitehdas ja samalla alan vanhin yksityinen yritys Venäjällä, perustettu 1766 Verbilkiin lähelle Moskovaa. Tehdashankkeen isä oli englantilainen pankkimies Francis Gardner. Venäjän Keisarillinen posliinitehdas oli perustettu Pietariin 1744.

Gardnerin osti valtavaksi paisunut Kuznetsov-konserni 1891. Kaupan mukana tuli oikeus käyttää Gardnerin leimaa, joten juuri tämänikäisistä Gardnerin leimalla varustetuista posliiniesineistä ei  voi aina tietää, onko ne tehty ennen tehdaskauppaa vai sen jälkeen. Sen voi kuitenkin sanoa, että kysyjän kupit täyttävät antiikkiesineelle soveliaan iän.
Kun vallankumous pyyhkäisi keisariajan tehtaat historiaan, Gardnerista tuli Dmitrov, Keisarillisesta posliinitehtaasta puolestaan Lomonosov.
Kahvikupit ovat melko tavanomaiset ”paremman väen” arkikupit. Jos ne ovat aivan ehjiä, niitten arvo voisi olla 300–400 euroa yhteensä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla