Olen saanut tämän kannun vaariltani yli 3-vuotiaana 60 vuotta sitten. Ilmeisesti tämä oli vaarin ja hänen morsiamensa saama häälahja 1900-luvun alussa. Missä kannu on tehty ja onko sillä tunnearvon ohella muuta arvoa? Iida-Maria

<ET kuva smallarticle />

Kannu on komea kertaustyylinen esine. Leima kertoo, että se on tehty venäläisen M. S. Kuznetsov -konsernin Dulevon tehtaalla kutakuinkin 1800-luvun lopulla. Kuvan perusteella näyttäisi, että koristelu on tehty siirtokuvakuvion päälle osittain käsin maalaamalla. Tekniikka oli siihen aikaan yleinen Venäjällä, mutta muuallakin Euroopassa.

M. S. Kuznetsov paisui 1800-luvun jälkipuolella jättiyritykseksi, kun se osti kymmenittäin venäläisiä posliinitehtaita omistukseensa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuznetsovin talouskeramiikkaa on Suomessa aika paljon. Konsernin pääedustajana Suomessa toimi Helsingin Lasi- ja posliiniliike, joka myi venäläisen keramiikan ohella Arabian esineitä ja Karhulan lasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannussa on sen verran vikoja, että sen rahallinen arvo on vain murto-osa ehjän esineen arvosta. Muistoarvo tietenkin on kolhiutumaton!

Sisältö jatkuu mainoksen alla