Mikähän tämä kannu on ja mihin tarkoitukseen sitä on käytetty? Mikä kannun arvo on? Esine on mielestäni kuparia. Sen korkeus on noin puoli metriä. Mitään leimoja en ole siittä löytänyt. Eiksa

Tämä kuuluu epäilemättä samaan sarjaan kuin erilaiset hiiliastiat, joita Suomenkin markkinoille tuli melko paljon 1980-luvulla.

Alkuperämaaksi arvailtiin Hollantia, mutta on hyvin mahdollista, että Alankomaihin ne ovat tulleet ensin kaukoidästä. Esimerkiksi Indonesia on entinen Hollannin siirtomaa, ja kaukoidässä on perinteisesti tehty paljon tällaisia pakotustöitä.

Tämä voisi olla vanhan öljykannun jäljitelmä, öljyä tarvittiin mm. lamppuihin ennen sähkön valtakautta. Pääosin kysyjän kannu on kuparia, mutta kädensija, helat ja pohja ovat messinkiä. Aidot 1600–1700-lukujen kupariesineet olivat krouvimpaa tekoa ja raskaampia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ainakin nuo Suomeen kulkeutuneet uusvanhat hiiliastiat olivat huutokaupoissa melko suosittuja, ovathan ne hauskoja esineitä keittiöön, saunaneteiseen tai takkahuoneeseen. Luulisin, että kysyjän kookkaan kannun päivän hinta voisi olla 50–100 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla