Osaatteko kertoa jotain kuvan kulhosta?  Pohjassa on leima jossa lukee Asiatic Pheasants ja leimaa vastapäätä pohjan toiseen reunaan on stanssattu ARABIA jonka alapuolella AJ.Kulho on ostettu huutokaupasta pari vuotta sitten muutamalla kympillä.Tellu

Astia on varhaista Arabian tuotantoa.

Koristeaihe tuli Arabian mallistoon jo ihan tehtaan alkuaikoina (1870–80 -luvuilla). Ihan niin vanha kysyjän keittokulho ei ole, sillä niitä alettiin valmistaa 1893, alkuun nimellä ”soppaterriini”. Kysyjän kulhon synty ei liene kaukana tuosta vuodesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siirtokuva ”Asiatic Pheasants” (aasialaiset fasaanit) on hankittu Englannista, Suomessa siitä käytettiin ensin ruotsinkielistä Fasan-nimeä, myöhemmin se suomennettiin Fasaaniksi. Fasaani oli sitkeä koriste, siitä luovuttiin meillä vasta 1949.

Näin vanha ehjä terriini olisi melko arvokas harrastajapiireissä, mutta kansi astiasta näyttäisi puuttuvan. Kannen voisi hyvällä tuurilla löytää jostakin antiikki- tai vanhain tavarain liikkeestä, kirpputorilta tai alan messuilta, orpoja yläosia on varmaan kutakuinkin yhtä paljon kuin kannettomia kulhojakin.

Varmasti pelkkä alaosakin voisi kiinnostaa vanhojen astioiden ystäviä – sanotaan nyt vaikka 100 eurolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla