Painava metallinen teline on n. 20 cm leveä ja 17 cm korkea. Se on ollut kotonani lapsuudestani lähtien 1940-luvulta. Missä se on valmistettu ja onko sillä arvoa?
Maria

Metallinen mustepulloteline on upea. Soikeassa keskikoristeessa on kreikkalainen soturi, kypärästä päätellen ehkä ateenalainen. Kalastaja esineen pohjassa lienee Poseidon.

Teline on joko messinkiä tai kuparia, kuvasta on vaikea sanoa, koska pinnat ovat patinoituneita. Jos se kuitenkin on käsiteltyä rautaa, magneetti tarttuu sen pintaan. Asiaa voi kokeilla vaikkapa jääkaappimagneetilla.

Esine on tehty 1830–90-lukujen kertaustyylien hengen mukaisesti, ja kaikki tyylit ovat läsnä! Lähinnä siinä on piirteitä uusbarokista (”viiksimallinen” koriste soturin yläpuolellla) uusrokokoosta (telineen kokonaisilme ylemmässä puolikkaassa), uusrenessanssista (telineen keskiosan voimakas vaakasuora linja mustepullotason alaosassa koristeineen ja vielä ”uusempirestä” (leijonanpäät ja sfinksit).

Mustepulloteline on 1800–1900-lujen vaihteesta ja suunnalta Ruotsi, Tanska, Keski-Eurooppa. Telineen päivän hinta voisi olla n. 300 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla