Minkä arvoisia mahtavat olla Arabian Wallmo-astiat? En koko netistä löytänyt samanlaista kastikekaadinta jonka löysin vintin uumenista.On tämä harvinainen?
Jesu

On tuo netti vain sen verran iso paikka, ettei sieltä kovin helposti löydä ”Arabian esineet” -heinäsuovasta yhtä yksittäistä neulaa eli tässä tapauksessa Wallmo-kastikekulhoa. Se ei kuitenkaan takaa, että esine on harvinainen ja kallis.

Unikko eli Wallmo edustaa Arabian käyttämien koristeiden varhaisaikaa. Wallmo on ajalleen tyypillinen kuparipainokoriste, joita posliinitehtaat yleensä ostivat Englannista.

Arabia aloitti Wallmon käytön 1895, mutta värileiman mukaan kysyjän kastikekulho on tehty välillä 1900–17. Tarkka vuosi ja kuukausikin näkyy varmasti esineen pohjasta, noista massaan painetuista numeroista. Päiväys on koodattu, ja sen lukeminen vaatii hitusen harjaannusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leimassa on ensin 1–2 numeroa, jotka ilmaisevat vuoden ja sen perään 1–2 numeroa, jotka ilmaisevat kuukauden: esimerkiksi 1211 = marraskuu 1912, 87 = heinäkuu 1908, 310 = lokakuu 1903. Päiväys oli tässä muodossa käytössä 1900–1930.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysyjän esine on niin hyvin säilynyt ja kaunis, että uskoisin sen kyllä kiinnostavan vanhojen Arabian astioiden kerääjiä.     

Päivän hinta kastikekulholle voisi olla 50–70 euroa, jos esineessä ei ole vikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla