Nostin viime syksynä daalian juuret maasta vasta, kun maan pinta oli jo jäässä. Samoin verenpisara oli pudottanut kaikki lehtensä. Keväällä kasvit eivät lähteneet kasvuun. Nyt haluaisin olla ajoissa liikkeellä. Milloin juuret pitää nostaa ylös?

Daalian juuret ovat erittäin hallanarkoja, etenkin loppukesästä kehittyneet ohutkuoriset juuren osat. Ensimmäiset pikkuhallat, jotka vahingoittavat lehtiä, eivät vielä vaikuta juuriin, mutta jos osa varsista ja kaikki lehdet ovat paleltuneet, vaarana on, että kylmyys on mennyt myös maan pinnan alle. Ensimmäisten hallojen aikaan kasvustoa voi suojata öisin, mutta juurakot on syytä nostaa syys-lokakuussa, jolloin yön kylmä kestää pitkään.

Verenpisara tottuu kesän aikaan alhaisiin lämpötiloihin, mutta pakkasta se ei kestä. Vanhat puutuneet osat voivat sietää hieman nollan alla olevia lämpötiloja, mutta vaarana on tulevan kevään silmujen paleltuminen. Monesti verenpisarat ovat täydessä kukassa vielä lokakuun alussa. Hallasuojauksella voi kasvukautta pidentää, mutta ennen kuin kylmät yöt palelluttavat voimakkaassa kasvussa olevat versot, on aika siirtää kasvit talvisuojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla