Onko keksitty mitään keinoa millä saisi hävitettyä sellaset kotilo-etanat.ovat mustia ja kantavat panssaria selässään.niitä tulee ainavaan lisää joka vuosi kohta ne vallottaa koko etelä-karjalan.

Pysyvää kartoitusta ei saa millään torjunta-aineella aikaan, mutta kotiloiden kantaa voi rajoittaa muutamin toimenpitein. Keväällä kannattaa tuhota etanoiden ja kotiloiden munia, joita löytyy esim. kukkapenkeistä.

Sitten erilaisia nilviäisten suojapaikkoja  on syytä vähentää. Ne viihtyvät ruohokatteen suojassa ja lehtikasojen alla. Myös laudanpätkät ja muut kosteana pysyvät paikat ovat niille mieluisia.

Torjunta-aineista rakeet tehoavat parhaiten. Rautasulfaattipohjainen torjunta-aine on hyväksytty myös luomuviljelyyn. Metiokarbia sisältävät rakeet ovat toinen valmiste.

Yhteistoiminta naapureiden kanssa tuottaa parhaan tuloksen.

Eroon kotilo-etanoista?

Hei nimimerkki PiNiTu! Kirvoja on tullut sankoin joukoin ja rannikolla niitä on nähty jopa vedessä paksuna lauttana. Jos et halua käyttää ns. kovia myrkkyjä, mutta kuitenkin torjua kirvat kunnolla niin tässä muutama vinkki. Minulle tulee joka kesä huolestuneita kysymyksiä, kun pesuaineliuosta on käytetty ahkerasti eivätkä kirvat ole kadonneet, mutta kasvit ovat kuolleet. Yksi herkimmistä joita kirvat vaivaavat, on ukonhattu. Kaupoista saa torjunta-aineita jotka on hyväksytty luomuviljelyyn ja...
Lue kommentti

Eroon kotilo-etanoista?

Jatkan vielä vähän aiheesta etanat ja kotilot puutarhassa. Muutama ajatus on ehkä paikallaan sen pohtimiseksi miksi tämä etana- ja kotilo-ongelma on viime vuosina yleistynyt? Yhtenä syynä pidetään leutoja talvia, jolloin munien ja aikuisina talvehtineiden yksilöiden selviytyminen kylmästä on onnistunut paremmin. Mutta, mutta on niitä leutoja talvia ollut menneisyydessäkin. Onko sitten kotipuutarhureiden viljelymenetelmissä tapahtunut muutos? Katetta käytetään nykyään ehkä enemmän,ja istutukset...
Lue kommentti