Haluaisin kukkapenkkiini perinteisiä kaksivuotisia kukkia, kuten harjaneilikkaa ja sormustinkukkaa. Onko muita sinikukkaisia kuin maariankello? Milloin siemenet pitäisi kylvää?

Heinä- ja elokuu ovat hyvää aikaa kaksivuotisten kukkien kylvämiseen. Tärkeää on, että taimet ehtivät vahvistua riittävästi ennen syksyä. Ne voi siirtää lopulliselle kasvupaikalle joko syksyllä tai vasta keväällä. Parhaiten kylvös onnistuu hiekansekaiseen multaan, joka kastellaan ennen kylvämistä.
Lajikohtaiset kylvösyvyydet kannattaa tarkistaa siemenpussin päältä.

Lämpimällä säällä on huolehdittava, että maaperä ei kuivahda, tarvittaessa voi levittää ohuen muovin kylvöksen päälle. Ennen syyspakkasia ja maan routaantumista kannattaa levittää havuja pikkutaimien suojaksi, jotta jäätyvä ja välillä sulava maa ei vahingoita taimien juuria.

Sormustinkukista rohtosormustinkukka on kaksivuotinen, keltasormustinkukka monivuotinen. Liian reheväksi kasvaneet rohtosormustinkukan taimet eivät tahdo kestää talven yli, pikkutaimet ovat kestävimpiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttävä kaksivuotinen sinikukkainen on neidonkieli. Sen siemenet vaativat kylmäkäsittelyn, joten usein kylvös itää vasta keväällä. Aikaisin keväällä kukkiva sinikukkainen puistolemmikki lisääntyy helposti siemenistä ja muodostaa näyttäviä matalia kukkamattoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla