Olen innokas kesäkurpitsan kasvattaja mutta valitettavasti sato jää kovin pieneksi. kukkia on hyvin ja kurpitsan alkujakin mutta......
 
Kun kurpitsa on noin 15-20 cm pitkä, se alkaa mädäntyä kukinnon päästä. Yritän epätoivoisesti vuodesta toiseen  kasvattaa kesäkurpitsaa pienellä kasvimaallani mutta tulos on aina sama eli kannan roskiin mädäntyneet kurpitsat ja ostan kaupasta kesäkurpitsat.
Epätoivoinen kesäkurpitsan kasvattaja

Ongelma on tuttu monelle. Syitä hedelmän kehittymättömyyteen on monia. Jos on kylmä sää, hedelmä ei pölyty kunnolla. Se lähtee kasvuun, mutta kasvu pysähtyy. Itse kerään myös nämä " alikehittyneet" kurpitsat salaattiin, jos näyttää siltä että ne eivät kehity. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joskus liian rehevä kasvu vähentää hedelmien määrää, tällöin lehtien poisto auttaa. Itse olen huomannut hyväksi keinoksi hankkia kahta erilaista ( eri lajiketta ) kesäkurpitsaa, yleensä keltainen ja vihreä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on paljon kimalaisia, jotka pörräävät kukissa ja pölyttävät kukat ristiin. Myös kasvupaikan vaihto ja kohopenkki edistävät kasvua ja voivat vaikuttaa siihen kuinka hyvin hedelmät kehittyvät.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla