Leimukukkapenkkini on surkea. Se oli vielä muutama vuosi sitten kaunis ja tuuhea. Sitten tulivat myyrät ja pistivät kaiken sileäksi. Kunnostin penkin kaksi vuotta sitten keväällä ja istutin uudet taimet, mutta kuluneet kaksi kesää se on ollut kaikkea muuta kuin kaunis. Taimet ovat muutaman kymmenen sentin päässä toisistaan ja jokaisesta pistää esiin kolme, neljä vartta, joiden päässä on jonkinlainen kukka. Miten saisin ne lisääntymään ja tuuheutumaan?

Syitä, taimien kitukasvuisuuteen voi olla monia. Leimut tarvitsevat aluksi aika paljon kosteutta ja lannoitetun  maan. Toisinaan voi sitten olla myös niin, että juurakot ovat kerta kaikkiaan niin huonolaatuisia, että niissä ei ole kunnolla elinvoimaa.

Keväällä kannattaa varmistaa, että kosteutta riittää ja juurilla on muhevaa multaa tarpeeksi paljon. Multaa noin 40-50 cm.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jänöt ja myyrät.Myös hirville ja vasoille maistuu,jos asut sellaisella alueella,että ne lähistöllä liikkuu.

Sain keväällä ystävältäni leimukukan juuria ja ne lähtivät hyvin kasvamaan,sit yks päivä huomasin et joku eläin oli syönyt kaikki lehdet ja varsiakin niin että vain lyhyet "tyngät"ovat jäljellä.Osaiskohan joku sanoa mikä elukka syö leimukukkiakin.
terv. yks "mökkiläinen" pohjois-karjalasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla