Minulla on norjanangervoita, joita syö vihreät madot, mitaltaan noin 1cm mittaisia, hoikkia. Nyt norjanangervoni ovat aivan kaljuja. Mitä pitäisi tehdä, ja mikä ötökkä on kyseessä?

Vihreitä matoja on monella monella ötökällä. Tässä tapauksessa lienee kuitenkin kyse pistäisen toukista, joita monesti on paljon samassa kasvissa ja lehdet häviävät nopeasti niiden suihin. Pensaat eivät yleensä kuole, vaan ne kasvattavat uudet lehdet loppukesästä, mutta kaiken varalta toukat kannattaa tuhota. 

Tehokas keino on ruiskuttaa esim. rapsiöljyä ja pyretriiniä sisältävällä torjunta-aineella ( Kauppanimi Spruzit) tai vastaavalla pyretriiniä säsältävällä aineella. Pelkkä pesuaineruiskutus ei tehoa. Toukat tiputtautuvat alas ja kapuavat vähän ajan kuluttua uudestaan ruokapöytänsä ääreen.

Pistiäisen toukan tunnistaa jalkojen määrästä. Vatsan alla on enemmän jalkapareja kuin perhostoukalla. Omassa puutarhassani pistiäinen oli muninut koivuangervolle, jossa vihreät toukat söivät lehtiä kovaa vauhtia.  Yksi torjuntakerta pyretriinivalmisteella riitti käsittelyksi, ja pensas sai pitää lehtensä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla